Oproep Innovatieve overheidsopdrachten

blokbanner_pio.jpg

Oproep 

Denkt u er soms aan om innovatieve oplossingen aan te kopen of te ontwikkelen, maar weet u niet precies hoe er aan te beginnen?

Dan heeft de Vlaamse overheid goed nieuws voor u. Vanaf heden kunt u terecht bij het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) van de Vlaamse overheid voor begeleiding en cofinanciering van uw innovatieve ideeën.

Een eerste oproep liep in het voorjaar. De nieuwe oproep wordt gelanceerd op 27 september en loopt tot 1 december 2017. Laat onderaan de pagina uw e-mailadres achter en wij brengen u op de hoogte als de nieuwe oproep wordt gelanceerd.

Projectvoorstellen

De projectvoorstellen die in aanmerking komen zijn initiatieven gericht op de aankoop of op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die invulling geven aan specifieke noden of uitdagingen van de overheid of van de ruimere publieke sector.

De concrete behoefte die de overheidsorganisatie of een consortium van organisaties identificeert kan zijn oorsprong vinden in :

  • Het oplossen van een probleem in de werking of dienstverlening;
  • Het invullen van nieuwe operationele noden omwille van bijvoorbeeld nieuwe regelgeving;
  • Het tegemoet komen aan korte of lange termijn strategische beleidsdoelstellingen.

Begeleiding en cofinanciering

Projectvoorstellen met een voldoende relevantie en potentiële innovatie impact, kunnen rekenen op begeleiding en cofinanciering.

De begeleiding bestaat uit inzet van tijd en expertise gedurende het volledige aankooptraject.

De cofinanciering betreft een deel van de kosten voor de organisatie van marktconsultaties, het inhuren van externe expertise, en vooral de aankoop van Onderzoek en Ontwikkeling of de uitvoering van validatie- of testfasen van de aan te kopen oplossingen.

 

 

 

 

Contactgegevens

Veerle Lories

N-project Innovatieve overheidsopdrachten
Projectleider
02 553 42 87
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.