Kerntakenplan: wat moeten we (niet meer) doen?

Klantgerichte overheid

Kerntakenplan

Het Vlaams Regeerakkoord stelt dat elk beleidsdomein een kerntakenplan moet opmaken. Ook het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) bracht zijn kernprocessen in kaart om te evolueren naar een efficiënte, resultaats- en klantgerichte overheid.

Om zover te komen zochten we eerst een antwoord op de vraag: wat moet de Vlaamse overheid doen en wat moet ze niet meer doen? Of liever: welke processen moeten we nog uitvoeren en welke niet meer?


 

Processen onder de loep

In 2015 nam het departement EWI zijn processen en taken onder de loep om efficiëntiewinsten te behalen en besparingen te realiseren.

Ook het beleidsdomein EWI bekeek zijn processen en projecten. Het belangrijkste kerntakenproces in het beleidsdomein was niet alleen de fusie tussen het Agentschap Ondernemen en het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT), maar ook de fusie tussen de Herculesstichting en het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO).

Wilt u meer weten over de huidige taken van het departement EWI, dan vindt u verder op de website van het departement EWI een mooi overzicht.