900.000 euro transformatiesteun voor technologiebedrijf Umicore

Gepubliceerd op 17 maart 2017

300 miljoen euro

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende de Vlaamse Regering vandaag 900.000 euro strategische transformatiesteun toe aan het materiaaltechnologiebedrijf Umicore N.V. voor de vestigingen in Hoboken en Olen. Daar staat een investering in Vlaanderen tegenover van maar liefst 300 miljoen euro door Umicore.

Het project investeert in innovatie, topinfrastructuur én in mensen.

Hoboken en Olen

Het internationaal materiaaltechnologiebedrijf Umicore met hoofdkantoor te Brussel telt in België ongeveer 3000 werknemers, verdeeld over zeven vestigingen. In de vestigingen in Hoboken en Olen wil het bedrijf met een groot transformatieproject de productiecapaciteit aanzienlijk verhogen en de sites klaarstomen om een steeds complexer wordende materiaalstroom te verwerken. Zo zal Umicore haar technologieleiderschap kunnen uitdiepen en haar positie in de markt verder versterken.

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters, keurde de Vlaams regering 900.000 euro strategische transformatiesteun aan dit project toe.

Investeren in Vlaanderen

De totale investeringsinspanning vanuit de Umicore Groep die in het kader van deze transformatieprojecten in Vlaanderen wordt aangetrokken, bedraagt ruim 300 miljoen euro.

Daarbovenop voorziet het bedrijf ook 7 miljoen euro voor een uitgebreid opleidingsprogramma, om de vaardigheden en kennis van het personeel te laten aansluiten bij deze ingrijpende omslag. Het project brengt bovendien ook bijkomende tewerkstelling met zich mee.

Verankering

Vlaams minister van Economie en Innovatie en Sport Philippe Muyters:

“Vlaanderen investeert 900.000 euro in het transformatieproject van Umicore, waar een investering in Vlaanderen van maar liefst 300 miljoen euro tegenover staat. Deze investering zorgt bovendien voor een sterkere verankering van dit technologiebedrijf in Vlaanderen, voor extra werkgelegenheid en zal een belangrijke positieve impact hebben op de toeleveranciers in de regio.”

Dit kan je ook interesseren

18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.