Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (10 februari 2017)

Gepubliceerd op 10 februari 2017

Economie

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 138. Beveren-Leie-Grote Heerweg

Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde 'Brownfields'. In dit kader hecht de Vlaamse Regering haar principiële goedkeuring aan het ontwerp van Brownfieldconvenant 138. Beveren-Leie-Grote Heerweg. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen zal naar aanleiding hiervan een inspraakvergaderingorganiseren samen met de gemeente Beveren-Leie. 

Rechtspositie personeel VDAB: wijziging

De Vlaamse Regering besliste op 18 november 2016 om zes personeelsleden van de SERV over te dragen aan de VDAB. Omdat deze personeelsleden een specifieke graad en salarisschaal hebben en een extra toelage krijgen, moeten deze verworven rechten worden opgenomen in de agentschapsspecifieke regeling van de rechtspositie van het personeel van VDAB (het ASB). De Vlaamse Regering wijzigt daarvoor principieel het ASB, voor de overheveling van personeelsleden van de SERV naar de VDAB. Het besluit wordt voor onderhandelingen geagendeerd op het bevoegde sectorcomité en gaat daarna voor advies naar de Raad van State. 

 

Wetenschap

-

 

Innovatie

-

 

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.