Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (10 maart 2017)

Gepubliceerd op 10 maart 2017

Economie

Instemmingsdecreet verdrag Internationale Arbeidsconferentie over het werk in de visserijsector

In 2007 nam de Internationale Arbeidsconferentie verdrag nr. 188 over het werk in de visserijsector aan. Het heeft als doel gelijke arbeidsvoorwaarden in de visserijsector te scheppen en te handhaven door aanvaardbare levens- en arbeidsomstandigheden voor vissers. Daarnaast bevordert dit verdrag eerlijkere mededingingsvoorwaarden voor eigenaars van vissersvaartuigen. De Vlaamse Regering hecht nu, naadvies van de SERV, de SALV en van de Raad van State, haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet dat met dit verdrag instemt. Het ontwerp van instemmingsdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.
 

Conceptnota: 'Startnota transitieprioriteit Levenslang leren en de dynamische levensloopbaan'

Eind maart 2016 stelde de Vlaamse Regering haar nota 'Visie 2050: een langetermijnstrategie voor Vlaanderen' voor. De ambitie voor Vlaanderen naar 2050 toe, richt zich op het creëren van welvaart en welzijn op een slimme, innovatieve en duurzame manier in een sociaal, open, veerkrachtig en internationaal Vlaanderen, waarin iedereen meetelt. Er werden zeven transitieprioriteiten bepaald die noodzakelijk zijn om een omslag richting 2050 te maken. Deze transities zijn structurele veranderingen met een grote impact op de samenleving. Op basis van Visie 2050 wordt per transitieprioriteit een startnota voorgelegd. De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de conceptnota 'Levenslang leren en de dynamische levensloopbaan'. De conceptnota beschrijft de impact van technologie op jobs, kwalificaties en vaardigheden; hoe trends als individualisering en flexibilisering de loopbanen en arbeidsrelaties kunnen herdefiniëren en de verwachte evoluties in het onderwijs- en vormingslandschap. Bedoeling is te komen tot een nieuwe visie op de lerende levensloopbaan. De trekkende ministers zullen zorgen voor de coördinatie en opvolging van de verdere uitvoering van deze conceptnota, en zullen de startnota's voor overleg overmaken aan de SERV, aan VlOR en de VARIO. 

PDF icon conceptnota visie 2050 - nota

PDF icon conceptnota_visie_2050 -_bijlage

 

Strategische transformatiesteun Snack Food Poco Loco nv in Roeselare

De Vlaamse Regering kent 736.500 euro strategische transformatiesteun toe aan Snack Food Poco Loco nv in Roeselare.

 

Strategische transformatiesteun aan Daikin Europe nv in Oostende

De Vlaamse Regering kent 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Daikin Europe nv in Oostende.

 

Vakbondsproject 'Focus op talent'

Medio juli 2015 keurde de Vlaamse Regering de conceptnota 'Focus op talent en competenties als sleutel naar een hogere werkzaamheidsgraad in het kader van Evenredige Arbeidsdeelname' goed. Deze conceptnota beoogt de hervorming van het loopbaan-en diversiteitsbeleid. Het vernieuwde loopbaan-en diversiteitsbeleid legt de focus op talenten en competenties via drie complementaire en elkaar versterkende sporen: het activeren van alle talenten; het investeren in talenten in ondernemingen en organisaties; en het doorbreken van vooroordelen en het richten van de blikken op de aanwezige talenten en competenties. In het kader van dit laatste spoor keurt de Vlaamse Regering het samenwerkingsakkoord 'focus op talent als sleutel naar een hogere werkzaamheidsgraad in het kader van evenredige arbeidsdeelname 2017-2019' met ACV, ABVV en ACLVB goed. Ze keurt meteen ook de drie bijbehorende subsidiebesluiten goed. Het vakbondsproject omvat verschillende initiatieven om te focussen op de talenten van mensen die drempels ervaren naar en op de arbeidsmarkt. Ze concentreren hun acties op drie domeinen, namelijk Transities, Schoolverlaters en Inclusieve bedrijven.

 

Wetenschap

-

(function () { var e = document.createElement('script'); e.type = 'text/javascript'; e.async = true; e.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https' : 'http') + '://btn.createsend1.com/js/sb.min.js?v=3'; e.className = 'createsend-script'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(e, s); })();

 

Innovatie

-

Dit kan je ook interesseren

25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.