Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (13 oktober 2017)

Gepubliceerd op 13 oktober 2017

Economie

Samenstelling en werking Comité voor Kleinhandel

Het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid bepaalt dat de Vlaamse Regering de regels kan bepalen over de samenstelling en de werking van het Comité voor Kleinhandel. De Vlaamse Regering keurt het besluit dat dit regelt nu principieel goed en legt het voor advies voor aan de SERV en aan de Raad van State.

 

Samenwerkingsakkoord steunzones

De Vlaamse Regering wijzigt het samenwerkingsakkoord met de Federale Staat over de uitvoering van het pact voor competitiviteit, werkgelegenheid en relance. De wijziging moet uitsluiten dat dit samenwerkingsakkoord kan worden gekwalificeerd als een samenwerkingsakkoord dat de Federale Staat zou kunnen 'bezwaren' zoals bedoeld in de bijzondere wet tot hervorming der instellingen. In het gewijzigde samenwerkingsakkoord worden daarom nieuwe afspraken gemaakt tussen de Federale Staat en het Vlaams Gewest over maatregelen om ongeoorloofde cumulatie van steun te voorkomen zodat de rechtsgeldigheid van het samenwerkingsakkoord overeind blijft en de steunzones rechtsgeldig worden afgebakend. De Vlaamse Regering keurt daarom het samenwerkingsakkoord goed dat het samenwerkingsakkoord wijzigt tussen de Federale Staat en het Vlaamse Gewest over de uitvoering van het pact voor competitiviteit, werkgelegenheid en relance.    

    

Interministerieel Comité voor de Distributie (ICD) en Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie: vervanging leden

De Vlaamse Regering vervangt Steven Van Muylder door Paul De Hondt als effectief lid van het interministerieel Comité voor de Distributie. Ze vervangt tevens Bruno Lambrecht door Wim Adriaens als plaatsvervangend lid van datzelfde comité.

 

Screen Flanders: toekenning van steun aan audiovisuele werken van het type lange fictie-, documentaire of animatiefilm, of animatiereeksen

Het besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van steun aan audiovisuele werken van het type lange fictie-, documentaire- of animatiefilm, of van animatiereeksen werd goedgekeurd op 9 november 2012. De maatregel is gekend onder de naam ‘Screen Flanders’. Het jaarlijkse budget van Screen Flanders wordt ter beschikking gesteld door het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Voor de dossierbehandeling, de communicatie en de promotie van de steunmaatregel werkt het Agentschap samen met het Vlaams Audiovisueel Fonds. Screen Flanders is een succesvolle maatregel en is bijna vijf jaar van toepassing. Deze jaren praktijkervaring hebben er voor gezorgd dat deze aan een update toe is. Bij de toepassing van de maatregel zijn er een aantal onvolkomenheden vastgesteld die dringend verduidelijkt en aangevuld moeten worden zodat deze beter overeenstemmen met de toepassing in de praktijk. De Vlaamse Regering keurt daarom principieel het nieuwe besluit goed tot toekenning van steun aan audiovisuele werken van het type lange fictie-, documentaire- of animatiefilm, of van animatiereeksen. Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.

 

Wetenschap

-

 

Innovatie

-

 

Dit kan je ook interesseren

25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.