Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (17 februari 2017)

Gepubliceerd op 17 februari 2017

Economie

Goedkeuring Addendum 1 bij het Brownfieldconvenant 113. Antwerp Dry Docks

Het brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Een brownfieldconvenant kan gewijzigd worden door een addendum, met toestemming van alle partijen. De Vlaamse Regering keurt nu het Addendum 1 goed bij het Brownfieldconvenant 113. Antwerp Dry Docks. Het addendum bevat onder meer de uitbreiding van de actoren, de naamswijziging Havenbedrijf Antwerpen, de wijziging van de omschrijving van het brownfieldproject en van een aantal bepalingen rond overdrachten.

Goedkeuring addendum 2 aan brownfieldconvenant 73. Zele - Zevensterre

Het brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Een brownfieldconvenant kan gewijzigd worden door een addendum, met toestemming van alle partijen. De Vlaamse Regering keurt nu het Addendum 2 goed aan het Brownfieldconvenant 73. Zele -  Zevensterre. Het addendum verlengt de verwervingstermijn voor de actoren tot 8 jaar na ondertekening van het Brownfieldconvenant. Daarnaast wordt een nieuw artikel rond overdrachten ingevoerd.

Strategische transformatiesteun aan Dingemans Mout nv in Stabroek

De Vlaamse Regering kent bijna 750.000 euro strategische transformatiesteun toe aan Dingemans Mout nv in Stabroek.

Strategische transformatiesteun aan Agristo nv in Harelbeke

De Vlaamse Regering kent 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Agristo nv in Harelbeke. De hoofdactiviteit bestaat uit de productie en distributie van diepgevroren aardappelproducten

Aanwervingsincentives langdurig werkzoekenden

In het kader van het kwalitatief luik uit het Banenpact formuleerden de sociale partners de vraag om te voorzien in een incentive bij de aanwerving van langdurig werkzoekenden. Werkgevers zullen bij de aanwerving van langdurig werkzoekenden, die niet in aanmerking komen voor de doelgroepverminderingen, een premie kunnen aanvragen. Concreet wil de aanwervingsincentive de tewerkstellingskansen bevorderen van werkzoekenden tussen 25 en 54 jaar die twee jaar of langer werkzoekend zijn. De werkgever ontvangt de premie in twee schijven (bij aanwerving en na één jaar tewerkstelling). De Vlaamse Regering keurt nu, na advies van de Raad van State, definitief haar besluit goed tot toekenning van aanwervingsincentives voor langdurig werkzoekenden.

 

Wetenschap

VITO voordracht onafhankelijke leden van de raad van bestuur

De Vlaamse Regering draagt volgende personen voor als onafhankelijke bestuurders in de raad van bestuur van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO), met het oog op benoeming door de Algemene Vergadering: Isabel Van Driessche, Caroline Ven, Luc De Schepper en Marc Decorte.

(function () { var e = document.createElement('script'); e.type = 'text/javascript'; e.async = true; e.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https' : 'http') + '://btn.createsend1.com/js/sb.min.js?v=3'; e.className = 'createsend-script'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(e, s); })();

 

Innovatie

VITO voordracht onafhankelijke leden van de raad van bestuur

De Vlaamse Regering draagt volgende personen voor als onafhankelijke bestuurders in de raad van bestuur van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO), met het oog op benoeming door de Algemene Vergadering: Isabel Van Driessche, Caroline Ven, Luc De Schepper en Marc Decorte.

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.