Vlaamse dronecluster "EUKA" voorgesteld

Gepubliceerd op 23 februari 2017

EUKA

Op 21 februari 2017 werd de Vlaamse dronecluster EUKA voorgesteld aan het grote publiek.

Deze vzw werd recent door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen erkend als Innovatief Bedrijvennetwerk en wil dan ook de drone-industrie in Vlaanderen op de (wereld)kaart zetten.

Vlaamse drone-economie heeft enorm potentieel

Philippe Muyters: “Het is fantastisch dat EUKA bottom-up gegroeid is. Ik verwacht dat ze als innovatief bedrijfsnetwerk een dynamiek op gang kunnen brengen in de drone-industrie via samenwerkingsverbanden tussen de ondernemingen en alle stakeholders, maar ook verder durven kijken en samenwerken met andere sectoren en clusters."

"De drone-industrie is een nieuwe, opkomende industrie. Het is nu aan EUKA om zich te professionaliseren en de hype te verzilveren. Er zijn nog heel wat uitdagingen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze manier van werken voor enorme hefbomen zal zorgen.”

Drukke dag. Zopas EUKA boven doopvont gehouden. Samen nadenken over toepassingen van drones. pic.twitter.com/gnu1UQ3YMb

— Philippe Muyters (@philippemuyters) February 21, 2017

 

Verschillende sectoren

De community’s waarop EUKA wil inzetten zijn momenteel: bewaking, bouw, landbouw, logistiek, opleiding, overheid, technologie en vrije tijd. Deze lijst zal in de toekomst wellicht nog groeien.

Alle informatie over deze community’s en hoe je eraan kan deelnemen, vind je op de vernieuwde website van EUKA: www.euka.org. Op deze website kunnen o.a. drone-bedrijven en drone-eindgebruikers mekaar al vinden via een online community.

 

Verslag Kanaal Z

(Bron: EUKA-persbericht: Vlaamse dronecluster EUKA gaat van start: “Drones zijn de toekomst voor onze economie!”)

> Bekijk hier de volledige lijst van erkende innovatieve bedrijfsnetwerken

Dit kan je ook interesseren

25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.