Vooraankondiging tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen

Filter items
Nieuws
7 juli 2017
Projectvoorstellen met een voldoende relevantie en potentiële innovatie impact, kunnen rekenen op begeleiding en cofinanciering. De begeleiding bestaat uit inzet van tijd en expertise gedurende het volledige aankooptraject. De cofinanciering betreft een deel van de kosten voor de organisatie van marktconsultaties, het inhuren van externe expertise, en vooral de aankoop van Onderzoek en Ontwikkeling of de uitvoering van validatie- of testfasen van de aan te kopen oplossingen.

Tweede oproep

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) lanceert op woensdag 27 september 2017 zijn tweede oproep voor projectvoorstellen.  Uiterste indiendatum is vrijdag 1 december 2017. 

De basisprincipes van deze oproep voor voorstellen zijn dezelfde als deze van de eerste oproep

 • De oproep richt zich opnieuw tot alle organisaties uit de publieke sector in Vlaanderen die ressorteren onder de wet op de overheidsopdrachten.
 • De projectvoorstellen die in aanmerking komen zijn initiatieven gericht op de validering of de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die invulling geven aan specifieke noden of uitdagingen van de overheid of van de ruimere publieke sector.
 • Projectvoorstellen met een voldoende relevantie en potentiële innovatie impact, kunnen rekenen op begeleiding en cofinanciering vanuit het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten.

Infosessie

Bij de lancering van de oproep voor projectvoorstellen organiseren we eveneens een infosessie.  Deze is gepland op maandag 16 oktober 2017 om 13.30u in het Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88, 1000 Brussel.  Save the date !

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al het nieuws over het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten door hieronder uw e-mailadres achter te laten.

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

N-project Innovatieve overheidsopdrachten
N-Projectleider
02 553 42 87

Nieuws & Evenementen

 • Grootschalig onderzoek naar darmflora & alzheimer van VIB: Vlaamse ambtenaren doen mee

  21 november 2017

  Sommige onderzoeksprojecten kunnen niet zonder de actieve medewerking van burgers. Meer dan 100 Vlaamse ambtenaren werken daarom vandaag samen met Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters actief mee aan twee belangrijke onderzoeken van VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

 • Beleidsbrief en begroting 2017-2018

  Beleidsbrief en begroting 2017-2018 (toelichting in EWI-commissie)

  12 november 2017

  In de commissie werd vorige week de beleidsbrief Economie, Wetenschap en Innovatie en het begrotingsjaar 2018 van het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie toegelicht door minister Muyters.

 • Registreer je als onafhankelijke expert voor de Europese Commissie

  Registreer je als onafhankelijke expert voor de Europese Commissie

  16 november 2017

  De Europese Commissie deed vorige week nogmaals een oproep om zich te registreren voor de experten-databank. Nationale experten kunnen op die manier meehelpen projectvoorstellen te evalueren en meer ervaring opdoen met de Europese Commissie en de Europese oproepen.

 • Wetenschaps- en innovatiedecreet: bespreking aanpassingen in EWI-commissie

  20 oktober 2017

  Het ontwerpdecreet dat het Wetenschaps- en innovatiedecreet wijzigt werd deze week besproken in de EWI-commissie van het Vlaams Parlement. Bekijk hier het videoverslag.

   

 • Dashboard Horizon 2020

  EU-Nieuws deze week | 12-17 november

  18 november 2017

  De Europese Commissie heeft vorige week een nieuwe tool gelanceerd waarmee gebruikers gegevens over de implementatie van Horizon 2020 kunnen opvragen. Met het nieuw dashboard kan informatie worden opgevraagd op geaggregeerde wijze, maar ook per oproep, onderwerp, land, organisatietype…tot op het niveau van individuele projecten en begunstigden.