Neuromorphic computing: een brein in je broekzak

Filter items
Evenement
dinsdag 28 januari 2020 - 12:30 tot 13:30

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. (Klik hier voor een overzicht van alle voorbije W[eet]enschappen.) Op dinsdag 28 januari vertelde imec ons alles over 'neuromorphic computing'

> Download hieronder de presentatie

PDF icon jonas_doevenspeck_-_neuromorphic_computing.pdf

Artificiële intelligentie

Jonas Doevenspeck, PhD researcher bij imec

Artificiële Intelligentie (AI) kent sinds enkele jaren meer en meer toepassingen in het dagelijkse leven. Huidige AI-computers verbruiken enorm veel energie wat hun toepasbaarheid erg beperkt.

Neuromorphic Computing streeft naar nieuwe chiptechnologie en architecturen te ontwikkelen waardoor AI-computers energie-efficiënt kunnen leren en voorspellen.

Sommige wetenschappers halen hun inspiratie zelfs van de opbouw van het menselijke brein. Vandaar de naam: Neuromorphic Computing.

Energie-efficiënte AI-computers maken het mogelijk geavanceerde AI toe te passen op plekken waar niet veel energie voor handen is. Denk aan slimme camera's, speakers of andere IoT sensoren.

Jonas Doevenspeck, onderzoeker bij imec, legt jullie graag uit wat de toepassingen zijn en wat de impact is van zijn onderzoek.

Praktisch

Datum: dinsdag 28 januari, 12u30 – 13u20

Locatie: Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88, Brussel

Bereikbaarheid: Het Herman Teirlinckgebouw is bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een pendeldienst tussen het Herman Teirlinckgebouw en het station Brussel-Noord. Kijk hier voor de aanbevolen route

De middagsessies zijn vrij toegankelijk, maar inschrijven via het inschrijfformulier onderaan de pagina wordt aanbevolen.

(Andere middagsessies verneem je het eerst via onze EWI-nieuwsbrief. Abonneren op onze nieuwsbrief doe je door op onderstaande blauwe knop te klikken en je e-mailadres in te vullen.)

 

 

Programma

11u30: Vrije toegang - Lunch aangeboden

12u30: Verwelkoming

12u35: Lezing + mogelijkheid tot interactie

13u20: Einde

Inschrijven

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Emmelie Tindemans

Staf
Communicatieverantwoordelijke
0499 865 379