Voorbije evenementen

Filter op jaar

Filter items
Evenement
evenement: 
17 oktober 2019

De Europese Commissie lanceert eind 2019, op vraag van de Europese Raad, een nieuwe Europese industriestrategie. Het ideale moment voor ons en VLEVA om op 17 oktober een industrievoormiddag te organiseren. Een expertenpanel buigt zich over zowel de Europese als de Vlaamse strategie.

Evenement
evenement: 
24 september 2019
Microben in voeding, transport en gezondheid, van café tot ziekenhuis

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Deze keer neemt VIB je mee op ontdekkingstocht in de wondere wereld van de micro-organismen. 

Evenement
evenement: 
16 september 2019
ELIXIR Belgium All Hands Meeting 2019.

In samenwerking met EWI organiseert de Belgische ELIXIR Node op 16 september 2019 zijn eerste All Hands meeting in Brussel. Op dit netwerk event willen we geïnteresseerde stakeholders uit het brede  bioinformatica-domein informeren over de voorbije realisaties en de uitdagingen voor de toekomst van ELIXIR Belgium en ELIXIR Europe. 

Evenement
evenement: 
9 september 2019

Samen met het  Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO), de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschap en Kunsten (KVAB) organiseren we een colloquium over interdisciplinair onderzoek en (hoger) onderwijs.

Tijdens dit colloquium proberen we enerzijds antwoorden te formuleren op enkele van de obstakels (bijvoorbeeld evaluatie) met betrekking tot interdisciplinair onderzoek en onderwijs. Anderzijds dient dit colloquium als inspiratiebron voor onderzoekers en als hulpmiddel vooral wie interdisciplinair aan de slag is of wil gaan.

Evenement
evenement: 
1 juli 2019

Op 1 juli organiseerden we samen met de Europese Commissie, NCP en Enterprise Europe Network van de drie Gewesten de 'European Innovation Council pilot Roadshow’ waarbij o.a. de nieuwe EIC steunmechanismes pathfinder en accelerator pilootacties onder Horizon 2020 werden toegelicht.

Evenement
evenement: 
20 juni 2019

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Deze keer zet imec haar visie uiteen over Smart City.

Evenement
evenement: 
5 juni 2019

Onderzoeksinfrastructuren (zoals ESFRI’s) worden gekenmerkt door de enorme hoeveelheden data die ze genereren en verwerken. Toch is het onderzoekslandschap in dit verband nog steeds versnipperd.

De European Open Science Cloud (EOSC) wil aan deze situatie tegemoet komen, onder andere door de ondersteuning van de zogenaamde “thematische clusters” van pan-Europese onderzoeksinfrastructuren.

Evenement
evenement: 
27 mei 2019

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Deze keer zet VITO haar visie uiteen over het recycleren van industrieel afval.

Evenement
evenement: 
30 april 2019

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Deze keer zet imec hun visie uiteen over Artificiële Intelligentie.

Evenement
evenement: 
23 april 2019
creatieve sectoren in Vlaanderen

Hoeveel mensen werken er in de creatieve sector in Vlaanderen? En wat is hun bijdrage aan de Vlaamse economie? We presenteren onze nieuwe impactstudie over de creatieve sectoren in Vlaanderen op 23 april.

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.