Voorbije evenementen

Filter op jaar

Filter items
Evenement
evenement: 
29 september 2022

Hoe organiseren beleidsdomeinen van de Vlaamse en federale overheid beleidsevaluaties? Hoe gaan ze om met de uitdaging om beleidsevaluatie te verankeren, de kwaliteit van beleidsevaluaties te versterken en het gebruik van evaluatieresultaten te bevorderen? Op donderdag 29 september 2022 geven onze EWI-collega's van de evaluatiecel een inkijk in onze evaluatiepraktijk. Er is nadien ruime gelegenheid voor vragen en verdere gedachtewisseling.

Evenement
evenement: 
29 juni 2022

Op 29 juni organiseert ScienceWorks de zevende editie van haar jaarlijks congres over de maatschappelijke impact van hogescholen. Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en met SIA, ondersteund door vele partners vanuit Nederland en Vlaanderen, waaronder ons eigen Departement EWI.

Evenement
evenement: 
31 maart 2022

Op 31 maart organiseert Departement EWI samen met de economische pijler van het expertisecentrum Ecoom een online beleidsdag. We willen op deze dag zowel onderzoekers als beleidsmensen samenbrengen om te debatteren over de reeds opgeleverde onderzoeksresultaten en hun beleidsrelevantie, alsook over toekomstige noden van het beleid aan beleidsrelevant onderzoek en monitoring.

Evenement
evenement: 
17 januari 2022

Op 17 januari wordt een derde International Research Infrastructure (IRI) oproep gelanceerd. Om meer duiding te geven rond de modaliteiten van deze nieuwe oproep organiseren het FWO en wij van het Departement EWI een online informatie-event op maandag 17 januari om 14u. Deelname is gratis mits registratie.

Evenement
evenement: 
1 december 2021

Tijdens dit online evenement op 1 december willen we specifiek de instituten en laboratoria bereiken die gegevens genereren van infectieziekten.

Evenement
evenement: 
20 oktober 2021
Kick-off event 'Digital Europe programme'

De publicatie van de werkprogramma's 2021-2022 van het Digital Europe Programme (DIGITAL) wordt de komende weken verwacht, kort gevolgd door de eerste oproepen binnen het programma. Samen met het NCP Flanders organiseren we een kick-off vergadering op 20 oktober 2021 om informatie te geven over de inhoud van het programma, de uitvoering ervan en de ondersteuning die NCP Vlaanderen kan bieden aan geïnteresseerde stakeholders. Deelname is mogelijk voor het hele evenement of voor geselecteerde sessies.

Evenement
evenement: 
13 oktober 2021

AESIS (Network for Advacing & Evaluating The Societal Impact of Science) organiseert in samenwerking met het Expertisecentrum O&O Monitoring (ECOOM) een conferentie over ‘de impact van sociale wetenschappen, menswetenschappen en kunsten op de maatschappij’.

Evenement
evenement: 
28 september 2021

Om de zoektocht naar het maatschappelijke rendement van wetenschap goed te funderen, is een duidelijk uitgangspunt nodig over hoe je dit wilt meten. Zowel in Nederland als Vlaanderen wordt er gezocht naar parameters om het maatschappelijke rendement van wetenschap beter te kunnen meten en stimuleren, zowel  voor universiteiten als voor hogescholen. Dit virtuele congres zal de nieuwste initiatieven bijeen brengen en bespreken.

Evenement
evenement: 
15 juni 2021

Op dinsdag 15 juni organiseert het SAPHIRe project haar derde webinar van het jaar over gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s. Deze keer wordt er ingegaan op innovatie en hoe regionale overheden deze kunnen stimuleren via het uitbouwen van performante gezondheidsecosystemen en het participeren in EU initiatieven.

Evenement
evenement: 
20 mei 2021

In het kader van Horizon Europe zullen gendergelijkheidsplannen geleidelijk worden ingevoerd als een nieuw ontvankelijkheidscriterium voor overheidsinstanties, onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs (met inbegrip van private onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs) die een aanvraag voor het programma indienen. Op 20 meeiwordt een infosessie georganiseerd door NCP Federal BE, NCP FNRS, NCP Brussel en NCP Flanders om duidelijkheid te verschaffen over dit nieuwe ontvankelijkheidscriterium. 

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.