Voorbije evenementen

Filter op jaar

Filter items
Evenement
evenement: 
1 juli 2019

Op 1 juli organiseerden we samen met de Europese Commissie, NCP en Enterprise Europe Network van de drie Gewesten de 'European Innovation Council pilot Roadshow’ waarbij o.a. de nieuwe EIC steunmechanismes pathfinder en accelerator pilootacties onder Horizon 2020 werden toegelicht.

Evenement
evenement: 
20 juni 2019

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Deze keer zet imec haar visie uiteen over Smart City.

Evenement
evenement: 
5 juni 2019

Onderzoeksinfrastructuren (zoals ESFRI’s) worden gekenmerkt door de enorme hoeveelheden data die ze genereren en verwerken. Toch is het onderzoekslandschap in dit verband nog steeds versnipperd.

De European Open Science Cloud (EOSC) wil aan deze situatie tegemoet komen, onder andere door de ondersteuning van de zogenaamde “thematische clusters” van pan-Europese onderzoeksinfrastructuren.

Evenement
evenement: 
27 mei 2019

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Deze keer zet VITO haar visie uiteen over het recycleren van industrieel afval.

Evenement
evenement: 
30 april 2019

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Deze keer zet imec hun visie uiteen over Artificiële Intelligentie.

Evenement
evenement: 
23 april 2019
creatieve sectoren in Vlaanderen

Hoeveel mensen werken er in de creatieve sector in Vlaanderen? En wat is hun bijdrage aan de Vlaamse economie? We presenteren onze nieuwe impactstudie over de creatieve sectoren in Vlaanderen op 23 april.

Evenement
evenement: 
19 maart 2019
Van autonoom rijden naar autonoom werken

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Deze keer zet Flanders Make hun visie uiteen over zelfrijdende voertuigen en de te verwachten evolutie.

Evenement
evenement: 
21 februari 2019
CRISPR: de nieuwe superkracht van biotechnologen

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Deze keer focussen we op het CRISPR-onderzoek van VIB.

Evenement
evenement: 
29 januari 2019

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Stijn Janssen van Vito bijt deze maand de spits af met het onderzoek naar “Stedelijke luchtkwaliteit”. 

Evenement
evenement: 
21 november 2018
Open Science Conference 2018

Op 21 november organiseert het Departement EWI samen met BELSPO, DGENORS en de Europese Commissie een Open Science Conference. Deze conferentie combineert op een unieke wijze een voormiddag gewijd aan het Belgische beleid als een een namiddag georganiseerd door de Europese Commissie.   

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.