Voorbije evenementen

Filter op jaar

Filter items
Evenement
evenement: 
12 december 2011

Op maandag 12 december 2011 organiseert het Steunpunt Ondernemen en Internationaal Ondernemen haar slotevent “Ondernemen tussen wetenschap en beleid in Vlaanderen.

Evenement
evenement: 
5 december 2011

Met deze nieuwe EWI-focus workshop exploreren we het verband tussen wetenschap en armoedebestrijding vanuit beleidsperspectief. Er is natuurlijk de wetenschap van de armoedebestrijding, maar wat is mogelijke de rol van de “harde” wetenschappen in de strijd tegen armoede? En wat kan het beleid hiermee?

Evenement
evenement: 
1 december 2011

Op 1 december 2011 organiseren het Departement EWI en het IWT een seminarie over ‘Sociale Innovatie’ met een aantal internationale en Vlaamse terreinexperten en vertegenwoordigers van de Europese Commissie.

Evenement
evenement: 
16 november 2011

Op 16 en 17 november organiseert Flanders DC het Creativity World Forum. Twee dagen lang is de Ethias Arena in Hasselt het toneel voor inspirerende sprekers, workshops, kunst en uiteraard ook netwerken. Wil jij geïnspireerd worden door Wikipediaoprichter Jimmy Wales of ben je benieuwd naar het creatieve verhaal van regisseur Oliver Stone? Wil je het mindblowing werk van Malcolm Gladwell ontdekken? Of wil je dankzij Garr Reynolds zelf een betere presentator worden?

Evenement
evenement: 
7 september 2011

EWI focus 6 behandelde het thema ‘economisch instrumentarium als accelerator van de vergroeningseconomie’. De vergroeningseconomie kan gezien worden als een duurzaam functionerend, economisch systeem waarbij tegelijk de uitstoot van broeikasgassen afneemt, de afvalproductie daalt en hergebruikt wordt, rationeler met energie en voedsel omgesprongen wordt, en water- lucht- en bodemverontreiniging gereduceerd worden.

 

Evenement
evenement: 
9 juni 2011

Op donderdag 9 juni zet de Nationale Plantentuin van België zijn deuren open voor de leden van het WetenschapsInformatieNetwerk. Naast een voorstelling van de Plantentuin wordt er o.a. ingegaan op het ECSITE netwerk. Dat is het Europese Netwerk voor wetenschapscentra en musea, dat professionele wetenschapscommunicatoren in meer dan 400 instellingen, verspreid over 50 landen, bij elkaar brengt.

Evenement
evenement: 
26 mei 2011

Op 26 mei 2011 organiseert de Hogeschool Gent het symposium ‘Leren uit failleren! Herstarters in Vlaanderen’. Tijdens dit symposium worden de onderzoeksresultaten voorgesteld van het PWO-project ‘Een onderzoek naar gefailleerde herstarters in Vlaanderen’. Enkele partners van het project brengen informatie over hun ervaring rond deze thematiek en dit alles wordt afgesloten met een paneldebat. Meer info op www.symposiumherstarters.be

 

Evenement
evenement: 
16 februari 2011

De universiteiten en hogescholen in Vlaanderen leveren elk onderzoeksdata aan. Ze geven daarvoor min of meer dezelfde data aan verschillende instanties door. Dit bezorgt de instellingen vaak overbodige administratieve lasten.

Evenement
evenement: 
14 februari 2011

U bent welkom op de voorstelling van het STOIO Jaarboek “Grenzeloos ondernemen in Vlaanderen.  Een wetenschappelijk beleidsondersteunend perspectief op internationaal ondernemen”, die zal doorgaan in het Ellipsgebouw in Brussel op maandag 14 februari, om 13 u.

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.