Abonneren op RSS - 2017

2017

Filter items
Beleidsbrief Werk, Economie, Wetenschap en Innovatie 2017-2018

Beleidsbrief Werk, Economie, Wetenschap en Innovatie 2017-2018

Nieuws
De Vlaamse Regering kende het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) een investeringsbudget van 3 miljoen euro toe om een ‘Marine Robotics Centre’ uit te bouwen. Hiermee kan het VLIZ twee cruciale nieuwe toestellen aankopen die autonoom op en in de zee kunnen bewegen.
Gepubliceerd op
28 december 2017

De Vlaamse Regering kende het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) een investeringsbudget van 3 miljoen euro toe om een ‘Marine Robotics Centre’ uit te bouwen. Hiermee kan het VLIZ twee cruciale nieuwe toestellen aankopen die autonoom op en in zee kunnen bewegen.

Nieuws
30 miljoen euro voor supercomputer
Gepubliceerd op
28 december 2017

De Vlaamse Regering besliste op vrijdag 22 december om de volgende 5 jaar 30 miljoen euro te investeren in een nieuwe TIER 1 supercomputer en in de uitbreiding van de bestaande rekeninfrastructuur. Deze investeringen kaderen in het TIER 1 programma 2018-2022: “supercomputing as a service” van het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC).

Nieuws
Hervormingen FWO: evaluatieprocedures van doctoraatsbeurzen strategisch basisonderzoek en van mandaten en projecten fundamenteel onderzoek en financiering middelzware en zware infrastructuur
Gepubliceerd op
26 december 2017

De Vlaamse Regering keurt principieel een besluit goed met als bedoeling de hervormingen met betrekking tot de evaluatieprocedures van de programma’s doctoraatsbeurzen strategisch basisonderzoek, mandaten en projecten fundamenteel onderzoek en de regelgeving rond zware en middelzware infrastructuur legislatief te verankeren.

Nieuws
Gepubliceerd op
28 december 2017

De Vlaamse Regering keurde op de laatste ministerraad het ontwerp van convenant goed voor de periode 2018-2023 met de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB). De Academie richt zich op het bevorderen van wetenschap en kunst in Vlaanderen en profileert zich als een vooraanstaand forum voor Vlaamse wetenschappers en kunstenaars.

Nieuws
Subsidie aan het STEM-academienetwerk
Gepubliceerd op
28 december 2017

Op 22 december besliste de Vlaamse Regering om de  STEM-academies in Vlaanderen in 2018 met 305.000 euro te ondersteunen. Ze bevestigt daarmee haar engagement uit het STEM-actieplan voor de uitbouw van een volwaardig vrijetijdsaanbod rond STEM.

Nieuws
Europese Commissie zoekt experts voor Rondetafel Industrie
Gepubliceerd op
28 december 2017

De Europese Commissie is op zoek naar 20 personen die de commissie onder meer adviseren over en bijstaan bij de implementatie van het industriebeleid, toekomstige initiatieven en toekomstige doelstellingen voor het industriebeleid. 

Nieuws
36 miljoen euro investeringen in innovatie
Gepubliceerd op
27 december 2017

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters kende in totaal 36 miljoen euro toe aan 3 projecten. Het gaat om een testproject voor de zelfrijdende auto, robots voor marien onderzoek en een nieuwe supercomputer. Opnieuw zet Vlaanderen haar ambitie kracht bij om zich bij de top van de innovatieve regio’s te nestelen.

Nieuws
Jaarlijks 819.000 euro voor brug tussen wetenschap en jongeren
Gepubliceerd op
26 december 2017

De Vlaamse Regering geeft tot 2022 jaarlijks 819.000 euro aan de Roger Van Overstraeten Society vzw (RVO-society) om de brug te slaan tussen onderzoek, jongeren en de brede maatschappij. RVO-society zal de komende 5 jaar extra inzetten op betrokkenheid van burgers bij wetenschap, het zogenaamde citizen science.

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 december 2017)
Gepubliceerd op
23 december 2017

Op vrijdag 22 december hield de Vlaamse Regering een superministerraad. Meer dan 130 punten stonden op de agenda. Een overzicht van alle dossiers op het vlak van economie, wetenschap en innovatie.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.