Abonneren op RSS - 2018

2018

Filter items
Nieuws
Gepubliceerd op
21 december 2018

O.a. bijkomende investering van 7,5 miljoen euro aan de Vlaamse deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen, subsidies voor regeneratieve geneeskunde, steun VVSG voor Overlegtafels Economie en Smart Cities, herverdelingsbesluit middelen Plantentuin Meise en convenant met Flanders Technology International

Nieuws
VARIO-Memorandum 2019-2024: "Vlucht vooruit. Bestemming: top 5 kennisregio’s"
Gepubliceerd op
17 december 2018

Onder de titel ‘Vlucht vooruit. Bestemming: top 5 kennisregio’s’ heeft VARIO een memorandum voorbereid voor onze beleidsmakers in de aanloop naar de Vlaamse verkiezingen. Het memorandum geeft aan waar de prioriteiten in de komende jaren moeten liggen, wil Vlaanderen van de huidige 46ste plaats opklimmen tot de top 5 van Europese kennisregio’s.

Nieuws
Vlaamse Regering keurt 13 STEM-addenda goed bij de sectorconvenants
Gepubliceerd op
14 december 2018

De Vlaamse Regering keurt nu 13 STEM-addenda goed voor 2019 bij lopende sectorconvenants. Via de voorgestelde STEM-addenda wil men de sectoren in het STEM-beleid responsabiliseren.

Nieuws
Expertisecellen Wetenschapscommunicatie: Vlaamse Regering keurt nieuwe ontwerp van convenant goed
Gepubliceerd op
14 december 2018

De Expertisecellen informeren het publiek op een betrouwbare en objectieve manier over wetenschap en technologie, laten mensen kennismaken met wetenschap en tonen de maatschappelijke relevantie ervan. Na evaluatie keurt de Vlaamse Regering het nieuwe ontwerp van Convenant 2019-2023 goed tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Associaties van Vlaamse Universiteiten en Hogescholen.

Nieuws
Vlaamse Wetenschapsagenda: FWO bundelt ruim tienduizend vragen van burgers
Gepubliceerd op
14 december 2018

Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) in Vlaanderen is vrijdag de Vlaamse Wetenschapsagenda voorgesteld, met daarin 10.599 vragen over de toekomst voor de wetenschap. De Vlamingen stelden de meeste vragen over fundamentele wetenschappen, de afvalproblematiek en de grenzen van onze natuurlijke grondstoffen.

Nieuws
Nieuwe brochure licht toe hoe je de onderzoeksgegevens van FRIS gebruikt
Gepubliceerd op
16 december 2018

Met FRIS, het Vlaamse onderzoeksportaal, wonnen we de Agoria e-Gov Awards 2018. De nieuwe FRIS-brochure licht toe hoe je de gegevens van meer dan 75.000 onderzoekers, 30.000 onderzoeksprojecten en 300.000 wetenschappelijke publicaties kunt consulteren via de webportaal en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de open data van FRIS en je eigen app kunt ontwikkelen.

FRIS - Flanders Research Information Space. Een schat aan onderzoeksgegevens

Met FRIS, het Vlaamse onderzoeksportaal, won het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) de Agoria e-Gov Awards 2018. De brochure licht toe hoe je de gegevens van meer dan 75.000 onderzoekers, 30.000 onderzoeksprojecten en 300.000 wetenschappelijke publicaties kunt consulteren via de webportaal en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de open data van FRIS en je eigen app kunt ontwikkelen.
Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (14 december 2018)
Gepubliceerd op
14 december 2018

O.a. STEM-addenda bij de sectorconvenants in het kader van het werkgelegenheidsbeleid en convenant met Expertisecellen Wetenschapscommunicatie.

Nieuws
STEM: twee nieuwe oproepen voor academies en partnerschappen
Gepubliceerd op
12 december 2018

Er werden twee nieuwe STEM-oproepen gelanceerd: een oproep om de werking van de STEM-academies verder te zetten en een oproep om partnerschappen tussen alle betrokken partijen tot stand te brengen. Op 20 december wordt een infosessie geörganiseerd om de oproepen toe te lichten.

Nieuws
Gepubliceerd op
10 december 2018

To stimulate developments in personalised medicine and support the uptake in all European regions, including sparsely populated and remote regions, the EU recently awarded a coordination and support action on Securing the Adoption of Personalised Health in Regions - SAPHIRe. The project is meant as a support to the agenda of the International Consortium of Personalised Medicine (ICPerMed), which was formally established in November 2016 at the initiative of the European Commission.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.