Abonneren op RSS - 2019

2019

Filter items
Nieuws
EU-China: "Meer interne samenwerking tussen lidstaten t.a.v. China”
Gepubliceerd op
23 december 2019

Op initiatief van Jean-Eric Pacquet, Directeur-generaal DG Research & Innovation werd op 18 december 2019 een High Level meeting georganiseerd tussen de Europese Commissie en de EU-lidstaten over de O&O-samenwerking tussen enerzijds de Europese Unie en haar lidstaten en anderzijds China.

Nieuws
Schriftelijke vragen deze week | week 49 - 51
Gepubliceerd op
20 december 2019

O.a. Vlaamse deelname ruimtevaartprogramma's European Space Agency (ESA), Flanders Future Techfund, ecologische recreatieparken en investeringen in scale ups via Arkimedes-fonds II.
 

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 december 2019)
Gepubliceerd op
20 december 2019

O.a. Vlaamse klimaatstrategie 2050, Vlaams beleidsplan Open Science en oprichting Open Science Board, AI-onderzoeksprogramma: subsidie voor de periode 1 januari tot en met 30 juni 2020 en Innovatieprogramma Moonshot 'Vlaanderen CO2-neutraal': subsidie drie projecten.

Nieuws
Vlaamse Regering hecht goedkeuring aan onderzoeksprogramma 'Cybersecurity Initiative Flanders'
Gepubliceerd op
16 december 2019

Begin dit jaar keurde de Vlaamse Regering het Vlaams beleidsplan rond CyberSecurity goed. Op initiatief van Vlaams minister Hilde Crevits hecht de Vlaamse Regering nu voor de invulling van het eerste deel, uitvoeren van top strategisch basisonderzoek, haar goedkeuring aan het onderzoeksprogramma 'Cybersecurity Initiative Flanders'. Ze kent ook een subsidie toe aan het onderzoeksprogramma voor het eerste werkingsjaar van bijna 8 miljoen euro.

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (13 december 2019)
Gepubliceerd op
13 december 2019

O.a. onderzoeksprogramma Cybersecurity Vlaanderen en selectie en goedkeuring nieuwe UNESCO projectvoorstellen voor financiering via het Vlaams UNESCO-Trustfonds.

Nieuws
Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (12 december 2019)
Gepubliceerd op
12 december 2019

Vraag om uitleg over de evaluatie en actualisering van Flanders' Care.

Nieuws
Eerste bijeenkomst stuurgroep Artificiële Intelligentie
Gepubliceerd op
9 december 2019

Op 9 december kwam de stuurgroep Artificiële Intelligentie voor de eerste maal bijeen in aanwezigheid van minister Crevits. De stuurgroep bestaat uit hooggeplaatste personen uit het onderzoeks- en de bedrijfswereld. Deze stuurgroep moet de uitvoering van het Vlaams beleidsplan Artificiële Intelligentie in goede banen leiden.

Nieuws
Opleidingen AI en Cybersecurity: 17 goedgekeurde projecten en nieuwe oproep van 6,4 miljoen euro
Gepubliceerd op
9 december 2019

Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits heeft 17 projecten voor opleidingen in artificiële intelligentie goedgekeurd. Tegelijkertijd wordt ook een nieuwe oproep gelanceerd ter waarde van 6.4 miljoen euro om het opleidingsaanbod rond AI en CS in Vlaanderen een boost te geven. Daarbij gaat prioritair de aandacht naar KMO’s die tot 80.000 euro ter beschikking kunnen krijgen voor opleidingen in 21ste -eeuwse vaardigheden.

Nieuws
Gepubliceerd op
9 december 2019

In het kader van het Vlaams Beleidsplan AI slaan onderzoeksgroepen van de Universiteit Gent, de KU Leuven en de VUB de handen in elkaar om een nieuw Kenniscentrum Data en Maatschappij op te richten. Dat moet zich vooral focussen op ethische en juridische vragen rond artificiële intelligentie. Het Kenniscentrum krijgt in het kader van het AI-beleidsplan een jaarlijks budget van 750.000 euro. Het centrum werd gisteren officieel gelanceerd in aanwezigheid van Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits.

Nieuws
Gepubliceerd op
7 december 2019

SAPHIRe, het Europese coördinatie en ondersteuningsproject dat als doel heeft de uitrol van gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s te stimuleren, lanceerde onlangs zijn “Observatory”. De Observatory is een online databank dat een overzicht geeft van de regionale activiteiten rond gepersonaliseerde geneeskunde. 

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.