Abonneren op RSS - 2020

2020

Filter items
Nieuws
Gepubliceerd op
22 december 2020

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Britse eerste minister Boris Johnson kondigden elk op een afzonderlijke persconferentie de Brexit-deal aan. 

Nieuws
Vlaanderen staat klaar met pakket steunmaatregelen om gevolgen Brexit op te vangen
Gepubliceerd op
28 december 2020

Vlaams minister van Economie, Landbouw en Visserij Hilde Crevits reageert opgelucht dat er een akkoord is tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent niet dat er geen gevolgen zullen zijn voor onze economie. Vlaanderen staat klaar met een pakket maatregelen en rekent bijkomend op Europa om de meest getroffen sectoren en regio’s zoals Vlaanderen te ondersteunen.

Nieuws
Globalisatiepremie voor ondernemingen die sinds 1 april 2020 minstens 70 of 90% omzetverlies hebben
Gepubliceerd op
19 december 2020

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering een nieuwe steunmaatregel goedgekeurd. Een maatregel voor ondernemingen die in de laatste 3 kwartalen van 2020 minstens 70 of 90% omzetverlies hebben. De steun bedraagt 10% van de omzet behaald in de laatste 3 kwartalen van 2019 met aftrek van de al ontvangen premies. Daarnaast wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd tot eind februari 2021. Om alle dossiers goed en tijdig te kunnen behandelen komen er 10 extra dossierbehandelaars en 10 extra personeelsleden op de inspectiedienst van VLAIO bij.

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (18 december 2020)
Gepubliceerd op
18 december 2020

O.a. 30 miljoen euro bijkomende middelen voor VLAIO O&O-projecten, (steun)maatregelen voor door Brexit geïmpacteerde bedrijven, subsidie onderzoeksprogramma Cybersecurity en Vlaams beleidsplan bio-economie.

Nieuws
België neemt deel aan het 1+ million genome initiative
Gepubliceerd op
17 december 2020

België is recent officieel toegetreden tot het 1+ million genomes (1+MG) initiatief. Het initiatief heeft als doel om een samenwerkingsmechanisme op te zetten om menselijke genoom data beschikbaar te maken in de verschillende Europese lidstaten. Wie deel wenst uit te maken van de spiegelgroep - een combinatie van beleidsmakers, professionals, de academische wereld en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, waaronder burger- en patiëntengroepen en de industrie kan zich nu kandidaat stellen. 

Nieuws
Horizon Europa: Raad en Europees Parlement bereiken voorlopig akkoord
Gepubliceerd op
14 december 2020

Op 11 december bereikten het Duitse Voorzitterschap van de Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie in triloog een voorlopig politiek akkoord over de Verordening inzake Horizon Europa, het EU-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie voor de jaren 2021 tot 2027.

Nieuws
Gepubliceerd op
14 december 2020

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen lanceren samen met een consortium van sterke financiële partners het Welvaartsfonds. Die samenwerking is het antwoord op de nood aan kapitaal voor onze Vlaamse bedrijven  op (middel)lange termijn. Het Welvaartsfonds is één van 4 luiken van het Vlaams herstelplan voor onze economie. Het Welvaartsfonds is bedoeld zowel voor bedrijven die door de coronacrisis in moeilijkheden komen als bedrijven die hierin een opportuniteit zien en versneld willen groeien.

Nieuws
KVAB: benoeming leden
Gepubliceerd op
14 december 2020

De Vlaamse Regering benoemde afgelopen vrijdag de leden van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. 

Nieuws
Cyberveiligheid: vijf miljoen euro om ondernemers en werknemers beter bewust te maken
Gepubliceerd op
11 december 2020

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits wil Vlaamse ondernemers en werknemers beter bewust maken van cyberveiligheid. Veel ondernemers zijn zich nog altijd onvoldoende bewust van het gevaar of de uitdagingen op vlak van cyberveiligheid. Daarom heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits 9 bedrijven aangeduid die kmo’s individueel zullen begeleiden om hun cyberveiligheid te verhogen. Daarnaast wordt een systematisch opleidings- en informatieprogramma opgestart. In totaal voorziet minister Crevits daarvoor in ruim 5 miljoen euro.

Nieuws
Gepubliceerd op
11 december 2020

O.a. rapport Rekenhof 'Odysseusprogramma', budget voor Vlaanderen 'Horizon Europe' en werking en evaluatie onlinetool 'RadarDuaal'.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.