Nieuw vanaf 11 mei: de kmo-groeisubsidie

Filter items
Nieuws
10 mei 2016

Laagdrempelig

Om kmo’s die een ambitieuze groei ambiëren te helpen, lanceert Vlaams minister van Economie Philippe Muyters de kmo-groeisubsidie. Die speelt laagdrempelig in op dé kantelmomenten van kmo’s bij een transformatie-, innovatie- of internationaliseringsproces. Aanvragen kunnen ingediend worden bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

De Vlaamse economie draait voor een groot deel op kmo’s. Om hen in elke fase van hun ontwikkeling bij te staan, ontwikkelde Vlaams minister van Economie Philippe Muyters een reeks instrumenten die inspelen op de verschillende noden en levensfases van de bedrijven.

Met de vereenvoudiging van de kmo-portefeuille zette minister Muyters al een eerste belangrijke stap om het aanbod eenvoudig, laagdrempelig, maar toch voldoende flexibel te maken.

De kmo-groeisubsidie bundelt én vereenvoudigt vier verschillende instrumenten uit economie en innovatie.

Ondersteuningsmechanismen

Minister Muyters: “Bedrijven hebben nood aan eenvoudige, maar flexibele ondersteuningsmechanismen. Waar de kmo-portefeuille zich richt op de brede laag kmo’s die advies voor kwaliteitsverbetering van hun bedrijf zoeken, richt de kmo-groeisubsidie zich op bedrijven die een volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten."

"Dat kan bijvoorbeeld een transformatie zijn van een bestaand business model, de uitrol van een innovatief product of een stap naar het buitenland."

"Bedrijven kunnen dat doen door zelf een medewerker aan te werven, extern advies in te kopen of door een combinatie van de twee. Beide steunen we voor maximaal de helft van het bedrag, met een plafond van 25.000 euro voor elk."

Schematisch

Aanvraag indienen

Vanaf 11 mei kunnen aanvragen online ingediend worden bij het digitale loket van het Agentschap Innoveren en Ondernemen:

Vervolgens wordt de aanvraag beoordeeld door de dossierbehandelaars van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en wordt de KMO uitgenodigd voor een mondelinge toelichting van hun voorstel op een locatie van het agentschap in hun provincie.

 

 Bron: persbericht minister Muyters - Nieuw vanaf 11 mei: de kmo-groeisubsidie

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.