Open Data: wetenschaps- en innovatiebudget van de Vlaamse overheid

Filter items
Nieuws
4 september 2017

Open data: ga zelf aan de slag en maak uw eigen analyses

Voor onze jaarlijkse EWI-publicatie Speurgids worden de kredietlijnen van de Vlaamse begroting met betrekking tot wetenschaps- en innovatiebeleid opgevolgd.

In onderstaande excel kan u zelf in het dashboard zoeken naar een bepaalde kredietlijn of specifieke budgetten van een bepaald beleidsdomein van de Vlaamse overheid. Er is data beschikbaar vanaf begrotingsopmaak 2008 tot begrotingsopmaak 2017.

Bestand Speurgids kredietlijnen 2008-2017_dashboard

 

Dashboard Speurgids
In het dashboard kunt u zelf zoeken naar een bepaalde kredietlijn of specifieke budgetten van een bepaald beleidsdomein van de Vlaamse overheid.

 

Budgetten van het Horizontaal Begrotingsprogramma Wetenschaps- en Innovatiebeleid (HBPWIB)

Het Horizontaal Begrotingsprogramma Wetenschaps- en Innovatiebeleid (HBPWIB) is het wetenschaps- en innovatiebeleid gefinancierd door de volledige Vlaamse overheid. Het wetenschaps- en innovatiebeleid gefinancierd door EWI en OV vormen de hoofdmoot. Vooral voor het O&O beleid is het beleidsdomein EWI de belangrijkste financier.

In de dataset die u vindt in onderstaande excel kan u de budgetten per jaar raadplegen en analyseren per financieringsbron: EWI, OV en andere beleidsdomeinen. Daarnaast kan u bijvoorbeeld de evolutie van de budgetten per financieringsbron onderzoeken. Zo is duidelijk dat de kredieten voor O&O vanuit het beleidsdomein EWI blijven toenemen.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Stefanie Maris

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
02 553 56 39

Nieuws & Evenementen

 • Vlaanderen en Nederland zoeken toenadering voor transformatie naar digitale industrie

  23 april 2018

  Vlaanderen en Nederland gaan samen de transformatie naar de digitale industrie aanpakken. Het project 'Fokus' moet ervoor zorgen dat zeven kennislabs in Nederland en Vlaanderen intensief gaan samenwerken.

 • VARIO-advies: Overheidssteun voor Dual Use en Militaire O&O&I

  18 april 2018

  Op 6 februari 2018 ontving VARIO een vraag om advies van Vlaams minister Philippe Muyters over de wenselijkheid van een actualisering van de omzendbrief 1994 m.b.t. steun aan onderzoeksprojecten met een mogelijke militaire affiniteit, de zgn. richtlijn Van den Brande. Na grondig onderzoek van de problematiek in een internationale context kwam VARIO tot de conclusie dat een actualisering nodig was.

 • Wij zoeken een 'beleidsmedewerker digitale economie'

  16 april 2018

  De beleidsmedewerker werkt o.a. mee aan de verdere uitbouw van het Vlaams economisch beleid, bouwt specifiek een inhoudelijke expertise op met betrekking tot de digitalisering van de economie en volgt de actuele technologische tendensen op het vlak van digitalisering die van invloed zijn op de Vlaamse economie. Heb je interesse in deze functie? Solliciteer ten laatste op 27 april 2018 ‘s avonds.

 • ITG wil met 'outbreakteam' klaar zijn voor veldonderzoek bij volgende epidemie

  23 april 2018

  Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) heeft maandag haar 'outbreak research team'-project voorgesteld. Vlaams minister van Wetenschap Philippe Muyters looft het initiatief, waarvoor Vlaanderen 2,5 miljoen euro steun uittrekt. "We kunnen fier zijn dat we vanuit Antwerpen de wereld een beetje beter kunnen maken", stelde hij.

 • Vlaamse regering maakt 735.400 euro vrij voor Blue Energy-project

  20 april 2018

  De Vlaamse regering maakt 735.400 euro vrij om Blue Energy in Vlaanderen te promoten. Blue Energy is energie die gewonnen wordt op zee door offshore wind en de getijden. Dat maakten Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters bekend.