Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  21 december 2018

  O.a. bijkomende investering van 7,5 miljoen euro aan de Vlaamse deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen, subsidies voor regeneratieve geneeskunde, steun VVSG voor Overlegtafels Economie en Smart Cities, herverdelingsbesluit middelen Plantentuin Meise en convenant met Flanders Technology International

 • Nieuws
  VARIO-Memorandum 2019-2024: "Vlucht vooruit. Bestemming: top 5 kennisregio’s"
  Gepubliceerd op
  17 december 2018

  Onder de titel ‘Vlucht vooruit. Bestemming: top 5 kennisregio’s’ heeft VARIO een memorandum voorbereid voor onze beleidsmakers in de aanloop naar de Vlaamse verkiezingen. Het memorandum geeft aan waar de prioriteiten in de komende jaren moeten liggen, wil Vlaanderen van de huidige 46ste plaats opklimmen tot de top 5 van Europese kennisregio’s.

 • Nieuws
  Nieuwe brochure licht toe hoe je de onderzoeksgegevens van FRIS gebruikt
  Gepubliceerd op
  16 december 2018

  Met FRIS, het Vlaamse onderzoeksportaal, wonnen we de Agoria e-Gov Awards 2018. De nieuwe FRIS-brochure licht toe hoe je de gegevens van meer dan 75.000 onderzoekers, 30.000 onderzoeksprojecten en 300.000 wetenschappelijke publicaties kunt consulteren via de webportaal en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de open data van FRIS en je eigen app kunt ontwikkelen.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (14 december 2018)
  Gepubliceerd op
  14 december 2018

  O.a. STEM-addenda bij de sectorconvenants in het kader van het werkgelegenheidsbeleid en convenant met Expertisecellen Wetenschapscommunicatie.

 • Nieuws
  Vlaamse Regering keurt 13 STEM-addenda goed bij de sectorconvenants
  Gepubliceerd op
  14 december 2018

  De Vlaamse Regering keurt nu 13 STEM-addenda goed voor 2019 bij lopende sectorconvenants. Via de voorgestelde STEM-addenda wil men de sectoren in het STEM-beleid responsabiliseren.

 • Nieuws
  Vlaamse Wetenschapsagenda: FWO bundelt ruim tienduizend vragen van burgers
  Gepubliceerd op
  14 december 2018

  Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) in Vlaanderen is vrijdag de Vlaamse Wetenschapsagenda voorgesteld, met daarin 10.599 vragen over de toekomst voor de wetenschap. De Vlamingen stelden de meeste vragen over fundamentele wetenschappen, de afvalproblematiek en de grenzen van onze natuurlijke grondstoffen.

 • Nieuws
  Expertisecellen Wetenschapscommunicatie: Vlaamse Regering keurt nieuwe ontwerp van convenant goed
  Gepubliceerd op
  14 december 2018

  De Expertisecellen informeren het publiek op een betrouwbare en objectieve manier over wetenschap en technologie, laten mensen kennismaken met wetenschap en tonen de maatschappelijke relevantie ervan. Na evaluatie keurt de Vlaamse Regering het nieuwe ontwerp van Convenant 2019-2023 goed tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Associaties van Vlaamse Universiteiten en Hogescholen.

 • Nieuws
  EU-nieuws |
  Gepubliceerd op
  14 december 2018

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  STEM: twee nieuwe oproepen voor academies en partnerschappen
  Gepubliceerd op
  12 december 2018

  Er werden twee nieuwe STEM-oproepen gelanceerd: een oproep om de werking van de STEM-academies verder te zetten en een oproep om partnerschappen tussen alle betrokken partijen tot stand te brengen. Op 20 december wordt een infosessie geörganiseerd om de oproepen toe te lichten.

 • Nieuws
  Vlaanderen trekt buitenlands talent aan
  Gepubliceerd op
  9 december 2018

  Op voorstel van minister van Werk Philippe Muyters maakt de Vlaamse regering het vanaf 1 januari 2019 makkelijker om buitenlandse talenten, meer bepaald hoog- en middengeschoolden, aan te trekken.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.