Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Schriftelijke vragen deze week | week 49 - 51
  Gepubliceerd op
  20 december 2019

  O.a. Vlaamse deelname ruimtevaartprogramma's European Space Agency (ESA), Flanders Future Techfund, ecologische recreatieparken en investeringen in scale ups via Arkimedes-fonds II.
   

 • Nieuws
  Vlaamse Regering hecht goedkeuring aan onderzoeksprogramma 'Cybersecurity Initiative Flanders'
  Gepubliceerd op
  16 december 2019

  Begin dit jaar keurde de Vlaamse Regering het Vlaams beleidsplan rond CyberSecurity goed. Op initiatief van Vlaams minister Hilde Crevits hecht de Vlaamse Regering nu voor de invulling van het eerste deel, uitvoeren van top strategisch basisonderzoek, haar goedkeuring aan het onderzoeksprogramma 'Cybersecurity Initiative Flanders'. Ze kent ook een subsidie toe aan het onderzoeksprogramma voor het eerste werkingsjaar van bijna 8 miljoen euro.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (13 december 2019)
  Gepubliceerd op
  13 december 2019

  O.a. onderzoeksprogramma Cybersecurity Vlaanderen en selectie en goedkeuring nieuwe UNESCO projectvoorstellen voor financiering via het Vlaams UNESCO-Trustfonds.

 • Nieuws
  Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (12 december 2019)
  Gepubliceerd op
  12 december 2019

  Vraag om uitleg over de evaluatie en actualisering van Flanders' Care.

 • Nieuws
  Eerste bijeenkomst stuurgroep Artificiële Intelligentie
  Gepubliceerd op
  9 december 2019

  Op 9 december kwam de stuurgroep Artificiële Intelligentie voor de eerste maal bijeen in aanwezigheid van minister Crevits. De stuurgroep bestaat uit hooggeplaatste personen uit het onderzoeks- en de bedrijfswereld. Deze stuurgroep moet de uitvoering van het Vlaams beleidsplan Artificiële Intelligentie in goede banen leiden.

 • Nieuws
  Opleidingen AI en Cybersecurity: 17 goedgekeurde projecten en nieuwe oproep van 6,4 miljoen euro
  Gepubliceerd op
  9 december 2019

  Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits heeft 17 projecten voor opleidingen in artificiële intelligentie goedgekeurd. Tegelijkertijd wordt ook een nieuwe oproep gelanceerd ter waarde van 6.4 miljoen euro om het opleidingsaanbod rond AI en CS in Vlaanderen een boost te geven. Daarbij gaat prioritair de aandacht naar KMO’s die tot 80.000 euro ter beschikking kunnen krijgen voor opleidingen in 21ste -eeuwse vaardigheden.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  7 december 2019

  SAPHIRe, het Europese coördinatie en ondersteuningsproject dat als doel heeft de uitrol van gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s te stimuleren, lanceerde onlangs zijn “Observatory”. De Observatory is een online databank dat een overzicht geeft van de regionale activiteiten rond gepersonaliseerde geneeskunde. 

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  2 december 2019

  Op 1 december 2019 ging, een maand later dan voorzien, de nieuwe Europese Commissie van start voor een periode van vijf jaar (2019-2024). Aan het hoofd staat Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (Duitsland, EPP). Zij volgt daarmee de Commissie op van Jean-Claude Juncker (2014-2019).

 • Nieuws
  EU-nieuws deze week |
  Gepubliceerd op
  29 november 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  29 november 2019

  Op 28 en 29 november 2019 vergaderden de Europese ministers voor Industrie en voor Onderzoek in Brussel binnen het kader van de Raad Concurrentievermogen. Deze vergadering van de Raad was de laatste die plaatsvond onder Fins Voorzitterschap. Vanaf 1 januari 2020 neemt Kroatië immers de fakkel over van de Voorzitter van de Raad van de EU, en dat tot en met eind juni 2020.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.