Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  21 december 2018

  O.a. bijkomende investering van 7,5 miljoen euro aan de Vlaamse deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen, subsidies voor regeneratieve geneeskunde, steun VVSG voor Overlegtafels Economie en Smart Cities, herverdelingsbesluit middelen Plantentuin Meise en convenant met Flanders Technology International

 • Nieuws
  VARIO-Memorandum 2019-2024: "Vlucht vooruit. Bestemming: top 5 kennisregio’s"
  Gepubliceerd op
  17 december 2018

  Onder de titel ‘Vlucht vooruit. Bestemming: top 5 kennisregio’s’ heeft VARIO een memorandum voorbereid voor onze beleidsmakers in de aanloop naar de Vlaamse verkiezingen. Het memorandum geeft aan waar de prioriteiten in de komende jaren moeten liggen, wil Vlaanderen van de huidige 46ste plaats opklimmen tot de top 5 van Europese kennisregio’s.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (14 december 2018)
  Gepubliceerd op
  14 december 2018

  O.a. STEM-addenda bij de sectorconvenants in het kader van het werkgelegenheidsbeleid en convenant met Expertisecellen Wetenschapscommunicatie.

 • Nieuws
  Vlaamse Wetenschapsagenda: FWO bundelt ruim tienduizend vragen van burgers
  Gepubliceerd op
  14 december 2018

  Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) in Vlaanderen is vrijdag de Vlaamse Wetenschapsagenda voorgesteld, met daarin 10.599 vragen over de toekomst voor de wetenschap. De Vlamingen stelden de meeste vragen over fundamentele wetenschappen, de afvalproblematiek en de grenzen van onze natuurlijke grondstoffen.

 • Nieuws
  Expertisecellen Wetenschapscommunicatie: Vlaamse Regering keurt nieuwe ontwerp van convenant goed
  Gepubliceerd op
  14 december 2018

  De Expertisecellen informeren het publiek op een betrouwbare en objectieve manier over wetenschap en technologie, laten mensen kennismaken met wetenschap en tonen de maatschappelijke relevantie ervan. Na evaluatie keurt de Vlaamse Regering het nieuwe ontwerp van Convenant 2019-2023 goed tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Associaties van Vlaamse Universiteiten en Hogescholen.

 • Nieuws
  EU-nieuws |
  Gepubliceerd op
  14 december 2018

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (7 december 2018)
  Gepubliceerd op
  9 december 2018

  O.a. Nieuw economisch migratiebeleid: aantrekken buitenlands talent en strategische transformatiesteun.

 • Nieuws
  Europa wil komende twee jaar 20 miljard euro pompen in kunstmatige intelligentie
  Gepubliceerd op
  7 december 2018

  De Europese Commissie en de lidstaten hebben samen een plan klaargestoomd om investeringen in kunstmatige intelligentie te stroomlijnen en te versterken. Tot 2020 hoopt Europa alvast 20 miljard euro aan publieke en private middelen samen te brengen voor onderzoek en ontwikkeling.

 • Nieuws
  VARIO Advies: Vlaamse Beleidsagenda Artificiële Intelligentie
  Gepubliceerd op
  5 december 2018

  VARIO bezorgde vorige week zijn advies nr. 5 'Vlaamse Beleidsagenda Artificiële Intelligentie' aan Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters. VARIO verwelkomt het initiatief van minister Muyters om op recurrente basis 30 miljoen euro vrij te maken voor een programma Artificiële Intelligentie. Evenwel moet voor VARIO het zwaartepunt van het AI-programma, zowel inhoudelijk als budgettair, bij die actievelden liggen die gericht zijn op het ondersteunen van de noden van de vraagzijde: bedrijven, overheden en overige non-profit.

 • Nieuws
  U-ministers bereiken eerste akkoord rond volgende Kaderprogramma “Horizon Europa”
  Gepubliceerd op
  30 november 2018

  Afgelopen vrijdag bereikten de Europese ministers voor Onderzoek een eerste akkoord rond het Kaderprogramma en de Deelnameregels (i.e. de Verordening) rond Horizon Europa, het volgende Kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie voor de jaren 2021-2027. Daarmee heeft de Raad een mandaat om de komende maanden in triloog te treden met het Europees Parlement dat tijdens de plenaire vergadering van december ook een positie zal innemen rond Horizon Europa.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.