Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  EU-China: "Meer interne samenwerking tussen lidstaten t.a.v. China”
  Gepubliceerd op
  23 december 2019

  Op initiatief van Jean-Eric Pacquet, Directeur-generaal DG Research & Innovation werd op 18 december 2019 een High Level meeting georganiseerd tussen de Europese Commissie en de EU-lidstaten over de O&O-samenwerking tussen enerzijds de Europese Unie en haar lidstaten en anderzijds China.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 december 2019)
  Gepubliceerd op
  20 december 2019

  O.a. Vlaamse klimaatstrategie 2050, Vlaams beleidsplan Open Science en oprichting Open Science Board, AI-onderzoeksprogramma: subsidie voor de periode 1 januari tot en met 30 juni 2020 en Innovatieprogramma Moonshot 'Vlaanderen CO2-neutraal': subsidie drie projecten.

 • Nieuws
  Schriftelijke vragen deze week | week 49 - 51
  Gepubliceerd op
  20 december 2019

  O.a. Vlaamse deelname ruimtevaartprogramma's European Space Agency (ESA), Flanders Future Techfund, ecologische recreatieparken en investeringen in scale ups via Arkimedes-fonds II.
   

 • Nieuws
  Vlaamse Regering hecht goedkeuring aan onderzoeksprogramma 'Cybersecurity Initiative Flanders'
  Gepubliceerd op
  16 december 2019

  Begin dit jaar keurde de Vlaamse Regering het Vlaams beleidsplan rond CyberSecurity goed. Op initiatief van Vlaams minister Hilde Crevits hecht de Vlaamse Regering nu voor de invulling van het eerste deel, uitvoeren van top strategisch basisonderzoek, haar goedkeuring aan het onderzoeksprogramma 'Cybersecurity Initiative Flanders'. Ze kent ook een subsidie toe aan het onderzoeksprogramma voor het eerste werkingsjaar van bijna 8 miljoen euro.

 • Nieuws
  Europese Green Deal: Commissie maakt haar plannen kenbaar
  Gepubliceerd op
  13 december 2019

  Vorige week publiceerde de Europese Commissie haar mededeling en plannen voor een Europese Green Deal. De Europese Green Deal is de nieuwe Europese groeistrategie, met een routekaart op weg naar een duurzame Europese economie waarbij de klimaat- en milieuproblemen gezien worden als kansen op alle beleidsterreinen en tegelijk gezorgd wordt voor een eerlijke en inclusieve transitie voor iedereen.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (13 december 2019)
  Gepubliceerd op
  13 december 2019

  O.a. onderzoeksprogramma Cybersecurity Vlaanderen en selectie en goedkeuring nieuwe UNESCO projectvoorstellen voor financiering via het Vlaams UNESCO-Trustfonds.

 • Nieuws
  Eerste bijeenkomst stuurgroep Artificiële Intelligentie
  Gepubliceerd op
  9 december 2019

  Op 9 december kwam de stuurgroep Artificiële Intelligentie voor de eerste maal bijeen in aanwezigheid van minister Crevits. De stuurgroep bestaat uit hooggeplaatste personen uit het onderzoeks- en de bedrijfswereld. Deze stuurgroep moet de uitvoering van het Vlaams beleidsplan Artificiële Intelligentie in goede banen leiden.

 • Nieuws
  EU-nieuws deze week |
  Gepubliceerd op
  6 december 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Klimaatneutraal: Europese aanbevelingen voor energie-intensieve industrieën
  Gepubliceerd op
  2 december 2019

  Recent werd het Masterplan 2050 voor EU Energie-intensieve industriesectoren gepubliceerd. Een groep van experten stelde nu aanbevelingen op over de wijze waarop deze energie-intensieve sectoren van de EU kunnen worden getransformeerd, als onderdeel van een circulaire en klimaatneutrale samenleving tegen 2050.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  2 december 2019

  Op 1 december 2019 ging, een maand later dan voorzien, de nieuwe Europese Commissie van start voor een periode van vijf jaar (2019-2024). Aan het hoofd staat Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (Duitsland, EPP). Zij volgt daarmee de Commissie op van Jean-Claude Juncker (2014-2019).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.