Vooraankondiging tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen

Filter items
Nieuws
7 juli 2017
Projectvoorstellen met een voldoende relevantie en potentiële innovatie impact, kunnen rekenen op begeleiding en cofinanciering. De begeleiding bestaat uit inzet van tijd en expertise gedurende het volledige aankooptraject. De cofinanciering betreft een deel van de kosten voor de organisatie van marktconsultaties, het inhuren van externe expertise, en vooral de aankoop van Onderzoek en Ontwikkeling of de uitvoering van validatie- of testfasen van de aan te kopen oplossingen.

Tweede oproep

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) lanceert op woensdag 27 september 2017 zijn tweede oproep voor projectvoorstellen.  Uiterste indiendatum is vrijdag 1 december 2017. 

De basisprincipes van deze oproep voor voorstellen zijn dezelfde als deze van de eerste oproep

 • De oproep richt zich opnieuw tot alle organisaties uit de publieke sector in Vlaanderen die ressorteren onder de wet op de overheidsopdrachten.
 • De projectvoorstellen die in aanmerking komen zijn initiatieven gericht op de validering of de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die invulling geven aan specifieke noden of uitdagingen van de overheid of van de ruimere publieke sector.
 • Projectvoorstellen met een voldoende relevantie en potentiële innovatie impact, kunnen rekenen op begeleiding en cofinanciering vanuit het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten.

Infosessie

Bij de lancering van de oproep voor projectvoorstellen organiseren we eveneens een infosessie.  Deze is gepland op maandag 16 oktober 2017 om 13.30u in het Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88, 1000 Brussel.  Save the date !

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al het nieuws over het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten door hieronder uw e-mailadres achter te laten.

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)
Projectleider
02 553 42 87

Nieuws & Evenementen

 • Beleidsnota en begroting: bespreking en stemming in Commissie Vlaams Parlement

  29 november 2019

  Minister Crevits antwoordde deze week in de Commissie op vragen van de parlementsleden over de EWI-beleidsnota en begroting. 

 • Nieuwe Europese Commissie van start

  2 december 2019

  Op 1 december 2019 ging, een maand later dan voorzien, de nieuwe Europese Commissie van start voor een periode van vijf jaar (2019-2024). Aan het hoofd staat Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (Duitsland, EPP). Zij volgt daarmee de Commissie op van Jean-Claude Juncker (2014-2019).

 • Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT): ministers bereiken eerste akkoord

  29 november 2019

  Op 28 en 29 november 2019 vergaderden de Europese ministers voor Industrie en voor Onderzoek in Brussel binnen het kader van de Raad Concurrentievermogen. Deze vergadering van de Raad was de laatste die plaatsvond onder Fins Voorzitterschap. Vanaf 1 januari 2020 neemt Kroatië immers de fakkel over van de Voorzitter van de Raad van de EU, en dat tot en met eind juni 2020.

 • Klimaatneutraal: Europese aanbevelingen voor energie-intensieve industrieën

  Klimaatneutraal: Europese aanbevelingen voor energie-intensieve industrieën

  2 december 2019

  Recent werd het Masterplan 2050 voor EU Energie-intensieve industriesectoren gepubliceerd. Een groep van experten stelde nu aanbevelingen op over de wijze waarop deze energie-intensieve sectoren van de EU kunnen worden getransformeerd, als onderdeel van een circulaire en klimaatneutrale samenleving tegen 2050.

 • Kmo-porteuille aangepast

  Kmo-porteuille aangepast

  16 november 2019

  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de aanpassing van de kmo-portefeuille goedgekeurd. Met de kmo-portefeuille kunnen kleine en middelgrote ondernemingen via een eenvoudig elektronisch systeem opleidingen en adviezen aankopen.