Organogram

Filter items

Momenteel ziet de structuur van het departement er als volgt uit:

organogram_departement_ewi_2022_2.png

Klik hier voor een overzicht van alle EWI-medewerkers met hun dossiers en contactgegevens: https://ewi-vlaanderen.be/contact/wie-doet-wat 

Het departement bestaat uit 4 afdelingen en een Stafdienst:

 • De afdeling Ondernemen en Innoveren volgt de beleidsthema’s op die gerelateerd zijn aan de ontwikkeling van een aantrekkelijk en duurzaam ondernemingsklimaat en de stimulering van innovatie en ondernemerschap. Verder is de afdeling verantwoordelijk voor de inhoudelijke opvolging van het Steunpunt Economie en Ondernemen en het Kenniscentrum Flanders DC en verzorgt ze de voorbereiding en opvolging van het horizontaal geïntegreerde innovatiebeleid. Daarnaast verzamelt, analyseert en beheert ze data inzake economie, wetenschap en innovatie door middel van databanken en informatiesystemen en zet ze de gegevens om tot toegankelijke informatie en kennis. Tot slot is de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verdediging van Vlaamse standpunten over het industriebeleid van Europa. 
  Afdelingshoofd: Tom Tournicourt
 • De afdeling Onderzoek neemt het wetenschapsbeleid ter harte en stimuleert wetenschappelijk en technologisch onderzoek, uitgevoerd door universiteiten, hogescholen en andere kenniscentra uit de non-profitsector. Om die opdracht te realiseren, volgt ze beleidsthema's zoals de stimulering van het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, de ontwikkeling en valorisatie van strategische kennis, het menselijk kapitaal, onderzoeksinfrastructuur, open access, ... Daarnaast bereidt ze de managementovereenkomsten voor en coördineert deze. Verder is de afdeling verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleidsdplan Wetenschapscommunicatie en voor de ontwikkeling en verdediging van Vlaamse standpunten over het Europese onderzoeksbeleid. Tot slot beheert ze het FRIS-onderzoeksportaal (www.researchportal.be) en samen met UNESCO beheert ze een trustfonds voor capaciteitsopbouw in ontwikkelingslanden. 
  Afdelingshoofd: Philip Van Avermaet
   
 • De afdeling Strategie en Coördinatie volgt diverse transversale beleidsthema’s op en staat in voor de langetermijnstrategie en verzorgt de beleidsafstemming binnen het departement en het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie. Binnen het Departement EWI ontwikkelt de evaluatiecel de methodologie en praktijk van beleidsevaluatie en zorgt, in samenwerking met de andere afdelingen, voor de evaluatie van instellingen, beleidsinstrumenten, acties en projecten. Tot slot ontwikkelt ze het prospectieve beleid en coördineert ze de begrotingsopmaak. 
  Afdelingshoofd a.i.: Karel Boutens
   
 • De afdeling Algemene Zaken & Ondersteuning biedt naast operationele basisdiensten aan voor individuele personeelsleden op het gebied van personeel, human resources, vorming, financiën, ICT en facilitymanagement, ook ondersteuning aan het management. De afdeling is eveneens verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van het archiefbeheer en preventiebeleid. 
   

Het secretariaat-generaal van het departement is beperkt tot een Stafdienst die verantwoordelijk is voor de interne en externe communicatie en organisatiebeheersing.

De algemene leiding van het departement is sinds 1 december 2015 in handen van Secretaris-generaal Johan Hanssens.

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.