Publicaties

Filter items
 • Buitenlands zeggenschap in de Vlaamse economie. Een kwantitatieve analyse

  De studie bevat cijfers over buitenlandse investeringen en lokale verankering in de Vlaamse economie. Vlaanderen staan in totaal 4111 ondernemingen onder buitenlands zeggenschap. Dat is 0,8% van de totale ondernemingspopulatie in Vlaanderen. De 4111 ondernemingen zijn verantwoordelijk voor 23,8% van de tewerkstelling in de Vlaamse privé-sector (banken en verzekeraars niet meegerekend) en 31% van de toegevoegde waarde.
 • Ondernemerschapscultuur & ondernemend gedrag in Vlaanderen: situatie 2017

  In de tweede helft van 2017 voerde het Steunpunt Economie en Ondernemen (STORE 2.0) zijn tweede onderzoek uit naar de ondernemerschapscultuur en het ondernemend gedrag in Vlaanderen anno 2017. Verschillende onderdelen van de bevraging polsten naar de perceptie en zichtbaarheid van ondernemerschap in België.
 • De financiering van jonge ondernemingen in Vlaanderen

  In de zomer van 2017 voerde het nieuwe Steunpunt Economie en Ondernemen (STORE 2.0) zijn eerste onderzoek uit naar de financiering van jonge ondernemingen anno 2016.
 • Ondernemerschapscultuur en ondernemend gedrag in Vlaanderen. Situatie 2016

  Het rapport bevat de resultaten van een onderzoek naar de ondernemerschapscultuur en het ondernemend gedrag in Vlaanderen anno 2016. De resultaten zijn gebaseerd op een telefonische enquête bij een representatieve steekproef van 1040 inwoners in Vlaanderen tussen 18 en 64 jaar oud.
 • Jaarverslag Departement Economie, Wetenschap en Innovatie

  Het jaarverslag geeft de belangrijkste activiteiten en realisaties van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van het voorbije jaar weer. Het jaar werd gekenmerkt door samenwerken, verbeteren en vooruitgaan. In het jaarverslag blikt het Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) terug op 2016, een scharnierjaar. De volledige versie van het jaarverslag met alle afbeeldingen en tabellen kunt u lezen op http://www.ewi-vlaanderen.be/ewi-jaarverslag-2016).
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.