Abonneren op RSS - Brochure

Brochure

Filter items

Communicatie bij burgerwetenschap. Een praktische handleiding voor communicatie en betrokkenheid bij citizen science

Burgerwetenschap, of citizen science, is een spectrum van onderzoeksaanpakken uit alle onderzoeksdisciplines met diverse methodes om de burger op verschillende manieren te betrekken bij onderzoek. Wat alle burgerwetenschapsprojecten gemeen hebben, is een nood aan goede communicatie. De gids, die werd ontwikkeld door Scivil, het Vlaamse kenniscentrum voor Citizen Science,wil initiatiefnemers van citizen scienceprojecten goed op weg helpen. Ze reikt bouwstenen aan om een communicatieplan voor een project op te stellen, met inbegrip van een oefening over doelgroepbepaling en het bereiken van scholen. Daarnaast stelt men een aantal tactieken en tools voor om initiƫle en continue participatie te bevorderen. Tot slot kun je zelf aan de slag met praktische tips; bepaal jouw communicatieplan en tactieken aan de hand van een praktisch stappenplan.

FRIS - Flanders Research Information Space. A Wealth of Research Information

FRIS aggregates all the publicly funded research in Flanders. 33,000 research projects. 80,000 researchers. 378,000 scientific publications. Meet Flanders Research Information Space (FRIS). A wealth of research data and results, waiting to be used. By you.

FRIS - Flanders Research Information Space. Een schat aan onderzoeksgegevens

Met FRIS, het Vlaamse onderzoeksportaal, won het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) de Agoria e-Gov Awards 2018. De brochure licht toe hoe je de gegevens van meer dan 75.000 onderzoekers, 30.000 onderzoeksprojecten en 300.000 wetenschappelijke publicaties kunt consulteren via de webportaal en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de open data van FRIS en je eigen app kunt ontwikkelen.

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten. Samen sneller en slimmer innoveren. Brochure voor ondernemingen.

Innoverende projecten realiseren voor de Vlaamse publieke sector? Als grote onderneming, kmo, start-up of ontwikkelaar kun je dat nu veel makkelijker. Want Vlaanderen zet via het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) nog meer in op innovatie. Om die innovatie te realiseren, hebben we ook de creativiteit van jouw bedrijf nodig. De brochure geeft aan welke commerciƫle kansen een innovatieve overheidsopdracht voor je bedrijf kan bieden en hoe je aan een van de 50 projecten kan deelnemen.

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten. Samen sneller en slimmer innoveren. Brochure voor de overheid

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) helpt organisaties uit de publieke sector met advies, begeleiding en cofinanciering om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen, te testen en aan te kopen. De brochure bevat praktische inspiratie om van start te gaan.
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.