Wetenschapsinformatienetwerk

Filter items

Het Wetenschapsinformatienetwerk is een online netwerk van personen en organisaties die actief zijn binnen Vlaanderen op het vlak van populariseren van wetenschap, techniek en technologische innovatie.

Op het vlak van de popularisering van wetenschap, techniek en technologische innovatie is er de laatste tien jaren heel wat expertise opgebouwd en kan Vlaanderen rekenen op heel wat actoren die mee instaan voor de realisatie van (een deel van) de beleidsdoelstellingen.

Om die expertise te verankeren en om samenwerking tussen de actoren en de overheid verder uit te bouwen, richtte de Vlaamse overheid de website Wetenschapsinformatienetwerk (WIN) op. De bedoeling van dit online netwerk is de uitwisseling van informatie en expertise te bevorderen, zowel tussen actoren onderling als met de overheid. Het WIN maakt deel uit van het actieplan Wetenschapscommunicatie.

De WIN-website

Om het proces van informatie-uitwisseling te vergemakkelijken, wordt het Wetenschapsinformatienetwerk ondersteund door een elektronisch platform, www.wetenschapsinformatienetwerk.be, beheerd door het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI). 

De WIN-site is een website waarop alle partners uit het actieplan maar ook andere ge├»nteresseerden die actief betrokken zijn bij de popularisering van wetenschap, techniek en technologische innovatie, hun activiteiten op het vlak van wetenschapspopularisering bekend kunnen maken en hierover onderling ervaringen en expertise kunnen uitwisselen. Hiervoor dient men zich (gratis) lid te maken. Alle activiteiten worden weergegeven in een soort kalender. Een maandelijkse nieuwsbrief houdt de leden op de hoogte van de laatste activiteiten op de site. De site bevat eveneens een pagina specifiek voor vacatures (bij de leden-organisaties) en publicaties.

Netwerk Events

Digitaal netwerken kan snel en gemakkelijk gebeuren maar ervaring leert dat persoonlijk contact vaak meer leidt tot concrete samenwerking. Daarom organiseert het departement EWI zelf enkele keren per jaar een netwerkevent waar ze alle leden van het WIN bijeen brengt met als doel samenwerking tussen de leden onderling enerzijds, maar ook tussen de leden en andere organisaties actief in het veld van de wetenschapscommunicatie of popularisatie van wetenschap, technologie en technologische innovatie, anderzijds te bevorderen.

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Liliane Moeremans

Afdeling Onderzoek
Beleidsmedewerker
02 553 56 55