Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Oproep 'Citizen Science'
  Gepubliceerd op
  11 december 2017

  Citizen Science, of ‘burgerwetenschap’ in het Nederlands, is een belangrijke ontwikkeling in wetenschapsland. Hierbij kunnen burgers ongeacht hun achtergrond meewerken aan wetenschappelijke projecten. Minister Muyters lanceert nu een oproep voor Citizen Science projecten en trekt hiervoor 1 miljoen euro uit.   

 • Nieuws
  Het hefboomeffect van Screen Flanders
  Gepubliceerd op
  11 december 2017

  Via Screen Flanders ondersteunt de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse gewest spenderen. Sinds de start van het programma midden 2012, genereerde 1 euro investering door Screen Flanders 4,93 euro audiovisuele uitgaven in het Vlaams Gewest. Dit blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag aan minister Muyters.

 • Nieuws
  Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan regeling cofinanciering onderzoek en ontwikkeling in kader van overheidsopdrachten
  Gepubliceerd op
  10 december 2017

  Het ‘Programma Innovatieve Overheidsopdrachten’ stimuleert onder meer 'precommercieel innovatief aankopen', waarbij onderzoek- en ontwikkelingsdiensten worden aangekocht door de overheid om tot nieuwe oplossingen te komen. De Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan de regeling van cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten. Over dit besluit wordt nog het advies ingewonnen van de Raad van State. 

 • Nieuws
  Citizen Science: Vlaamse Regering keurt lancering oproep tot indienen projectvoorstellen goed
  Gepubliceerd op
  10 december 2017

  In Vlaanderen blijkt de kennis en expertise over Citizen Science eerder gering en verspreid. Om dit verder uit te bouwen, keurt de Vlaamse Regering nu de lancering van de oproep voor 'Citizen Science' goed. Voor de eerste oproep Citizens Science projecten wordt 1 miljoen euro voorzien. De minister bevoegd voor Werk, Economie, Innovatie en Sport zal deze beslissing verder uitvoeren.

 • Nieuws
  Schriftelijke vragen 2017 - week 49
  Gepubliceerd op
  9 december 2017

  O.a. Screen Flanders en SPRINT-, VIS- en TETRA-projecten.

 • Nieuws
  EU-nieuws
  Gepubliceerd op
  8 december 2017

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (8 december 2017)
  Gepubliceerd op
  8 december 2017

  O.a. regeling cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten en Citizen Science: goedkeuring lancering oproep tot indienen projectvoorstellen.

 • Nieuws
  Verslag Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid (7 december 2017)
  Gepubliceerd op
  7 december 2017

  Vraag om uitleg over Vlaamse start-ups in New York en over Vlaamse bedrijven die geen duurzaamheidsrapport opstellen.

 • Nieuws
  Tweede PIO-oproep: 28 projectaanvragen in PIO-mailbox
  Gepubliceerd op
  7 december 2017

  Van 27 september tot 1 december 2017 liep de tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen gericht op de aankoop of ontwikkeling van innovatieve oplossingen door publieke organisaties. Het PIO-team ontving in totaal maar liefst 28 aanvragen. De voorstellen richten zich vooral op digitalisering en duurzaamheid.

 • Nieuws
  Gloednieuw "slim" kantoorgebouw voor Flanders Make en Sirris
  Gepubliceerd op
  6 december 2017

  "We geloven niet alleen in Sinterklaas, maar ook in een toekomst voor de maakindustrie in Vlaanderen", zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois woensdagvoormiddag in Leuven, waar hij op het Wetenschapspark Arenberg de eerste steen kwam leggen van een nieuw onderzoekscentrum voor innovatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Laatste tweets

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.