Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  18 januari 2021

  In 2020 deden een 1000-tal bedrijven een beroep op een van de financieringsinstrumenten die Vlaams minister van Economie Hilde Crevits in het kader van de coronacrisis heeft uitgewerkt met PMV. In totaal gaat het om 570 miljoen euro die werd goedgekeurd en 330 miljoen euro die al effectief werd opgenomen. Dat heeft minister Crevits laten weten naar aanleiding van een bankenoverleg op maandag 18 januari 2021.  

 • Nieuws
  COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen
  Gepubliceerd op
  17 januari 2021

  Alle academische instellingen en onderzoeksinstellingen hebben noodgedwongen de normale onderzoeksactiviteiten afgebouwd en tot een minimum herleid of gestopt. Enkel het onderzoek op COVID-19 gerelateerde onderwerpen gaat door. Een aantal onderzoeksprojecten werden geheroriënteerd op COVID-19 onderzoek. Ook de industrie zet zich in om oplossingen te ontwikkelen voor verschillende aspecten gelieerd aan COVID-19. Het onderzoek is breed aangepakt en het omvat epidemiologie, diagnose, behandeling en maatschappelijke impact. Een overzicht.

 • Nieuws
  Beleidsplan moet bio-economie verankeren in Vlaanderen
  Gepubliceerd op
  16 januari 2021

  Vlaams minister van Economie & Innovatie Hilde Crevits stelt het beleidsplan bio-economie voor. Op basis van biologisch afval bruikbare producten maken voor bijvoorbeeld voeding, cosmetica of de farmaceutische sector, zal een van de prioriteiten worden om onze economie circulair te maken. Het plan legt de nadruk op onderzoek, innovatie én samenwerking tussen industrie en landbouw. In totaal wordt hiervoor in 10 miljoen euro voorzien.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 januari 2021)
  Gepubliceerd op
  15 januari 2021

  O.a. uitvoeringsbesluit E-loket Agentschap Innoveren en Ondernemen en werkingstoelage Syntra.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  15 januari 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Schriftelijke vragen deze week | week 2
  Gepubliceerd op
  15 januari 2021

  O.a. bijsturing Strategische transformatiesteun (STS), onderzoek kweekvlees en terugbetaling coronahinderpremie Brugse koetsiers.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  14 januari 2021

  Vraag om uitleg over de opheffing van Syntra Vlaanderen en aanpassing van de kmo-groeisubsidie.

 • Nieuws
  Sneltesten bij essentiële bedrijven
  Gepubliceerd op
  13 januari 2021

  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits start met een sneltestenbeleid bij essentiële bedrijven. Er zijn in een eerste fase 40.000 testen beschikbaar voor 20.000 werknemers van een 50-tal bedrijven. Het gaat dan om bedrijven in bijvoorbeeld de elektriciteitssector, kernenergie, de havens, de farmaceutische sector, de (petro)chemische sector en de voedingsindustrie. De testen zullen worden gebruikt voor werknemers in kritische functies die een hoogrisico-contact hadden. 

 • Nieuws
  Start van het Portugees voorzitterschap op 1 januari: principes en prioriteiten
  Gepubliceerd op
  8 januari 2021

  Op 1 januari 2021 ging het Portugees Voorzitterschap van de Raad van de EU van start voor de komende zes maanden (tot en met eind juni 2021) als tweede voorzitterschap van het Triovoorzitterschap binnen de Raad (Duitsland – Portugal – Slovenië). De context waarin het voorzitterschap zal plaatsvinden, is uiteraard het (economisch) herstel van de COVID-19 pandemie. Het zal een innovatieve visie op de EU promoten die toekomstgericht is en berust op de gemeenschappelijke waarden van solidariteit, convergentie en cohesie.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (8 januari 2021)
  Gepubliceerd op
  8 januari 2021

  O.a. voordracht onafhankelijke bestuurders VLIZ, wijziging uitvoeringsbesluit wet over tewerkstelling buitenlandse werknemers en vervanging lid beslissingscomité Fonds voor Innoveren en Ondernemen (FIO).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.