Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  17 april 2019

  Net voor de paasvakantie, op vrijdag 5 april, besliste de Vlaamse Regering voor 130 miljoen euro bijkomende investeringen in O&O in 2019.  

 • Nieuws
  EU-nieuws deze week 2
  Gepubliceerd op
  16 april 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Gepersonaliseerde geneeskunde: meld ons bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen
  Gepubliceerd op
  15 april 2019

  SAPHIRe, een Europees project geleid door het Departement EWI, wil de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde faciliteren door de expertise van verschillende Europese regio’s te bundelen en interregionale samenwerkingen te bewerkstelligen. Hiervoor zijn we op zoek naar reeds bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen.

 • Nieuws
  40 miljoen euro bijkomende middelen voor fundamenteel onderzoek via de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met FWO 2019-2013
  Gepubliceerd op
  5 april 2019

  De Vlaamse Regering keurt het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst goed voor de periode 2019-2023 met het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO). Het FWO is een Stichting van Openbaar Nut die het fundamenteel onderzoek in Vlaanderen ondersteunt op basis van interuniversitaire competitie.

 • Nieuws
  Internet of Water beschermt Vlaanderen tegen waterrisico's
  Gepubliceerd op
  5 april 2019

  De Vlaamse Regering maakt 9 miljoen euro vrij voor de uitrol van het Internet Of Water, een intelligent waterbeheersysteem dat de waterkwaliteit en – kwantiteit permanent en in real time kan opvolgen. Meer dan 2500 sensoren zullen in Vlaanderen geïnstalleerd worden en data aanleveren aan de zelflerende software. 

 • Nieuws
  Vlaanderen investeert 10 miljoen euro in future proof doe-centrum Technopolis
  Gepubliceerd op
  5 april 2019

  Technopolis start dit jaar nog met een grondige vernieuwing van haar tentoonstellingsruimte en infrastructuur. Het doe-centrum krijgt hiervoor een  investeringssubsidie van 10 miljoen euro van de Vlaamse overheid. Dat besliste de Vlaamse Regering.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (5 april 2019)
  Gepubliceerd op
  5 april 2019

  O.a. conceptnota 'Kopen bij Start-ups', investeringssubsidie Flanders Technology International vzw, nieuwe samenwerkingsovereenkomst nv Limburgse Reconversie Maatschappij, wijzigingsbesluit 'omkadering jonge onderzoekers', cofinanciering Einstein Telescope Pathfinder Fieldlab, herverdelingsbesluit Wetenschapcommunicatie, deelname van Vlaanderen aan EuroHPC, Vlaams Beleidsplan Gepersonaliseerde Geneeskunde, financiering Industriële Onderzoeksfondsen (IOF), convenant VITO en Hermes investeringsdossier: '100 Gigabit readiness' plan 2019-2026.

 • Nieuws
  Vergadering Europese ministers van Onderzoek en Innovatie in Boekarest
  Gepubliceerd op
  5 april 2019

  Op 3 april vergaderden de Europese ministers bevoegd voor Onderzoek en Innovatie in Boekarest voor een informele vergadering van de Raad Concurrentievermogen (luik Onderzoek). Er werd onder andere van gedachten gewisseld over enerzijds het versterken en verspreiden van excellentie en anderzijds over een strategisch kader voor samenwerking rond de Zwarte Zee.

 • Nieuws
  EU-nieuws
  Gepubliceerd op
  1 april 2019

  Het Comité van Permanente Vertegenwoordigers van de Raad van de Europese Unie bevestigde vorige week het gedeeltelijk politiek akkoord over Horizon Europa, dat gezien moet worden als onderdeel van een algemeen compromis over het volledige Horizon Europa pakket. Het bereikte akkoord moet nu – als laatste stap – nog formeel door het Europees Parlement worden goedgekeurd. In het Europees Parlement zal de stemming plaatsvinden in de ITRE-Commissie op 2 april en vervolgens in plenaire vergadering tijdens de plenaire sessie in Straatsburg van 15 tot en met 18 april.

 • Nieuws
  Flanders Future Techfund: Vlaamse regering maakt 75 miljoen euro vrij voor nieuw technologiefonds
  Gepubliceerd op
  1 april 2019

  De Vlaamse regering trekt 75 miljoen euro uit voor de oprichting van het nieuw technologiefonds 'Flanders Future Techfund'. Het moet onderzoekscentra en universiteiten in staat stellen de nieuwe technologieën die ze ontwikkelen breder in te zetten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.