Actieplan Ondernemend Onderwijs officieel van start

Gepubliceerd op 15 juni 2016

Stimuleren ondernemingszin en ondernemerschap

Op 10 juni werd het Actieplan Ondernemend Onderwijs een tweede maal als mededeling op de Vlaamse Regering gebracht. Het actieplan werd immers nog bijgestuurd na de adviezen van diverse stakeholders.

Het Actieplan Ondernemend Onderwijs 2015-2019 vormt een beleidskader voor het stimuleren van Ondernemingszin en Ondernemerschap via het Onderwijs.

Het zal vooral onderwijsinstellingen inspireren en ondersteunen, een kader aan de aanbieders bieden en de acties vanuit de Vlaamse overheid bundelen.

Vier doelstellingen

Met dit beleidskader wil de Vlaamse Regering vier strategische doelen nastreven:

  • Onderwijsinstellingen ontwikkelen een ondernemende cultuur en dragen die uit;
  • Ondernemingszin wordt gestimuleerd bij alle leerlingen, studenten en cursisten;
  • Alle leerlingen, studenten en cursisten hebben voeling met de brede wereld van het ondernemen;
  • Leerlingen, studenten en cursisten die dat wensen, krijgen de kans om via de eigen onderwijsinstelling ondernemerschapscompetenties te ontwikkelen.

Actieplan Ondernemend Onderwijs 2015-2019

Voorafgaand

In februari ging eerder het eindtermendebat al van start.

Onlangs werden ook de projecten geselecteerd die met EFRO-middelen ondernemende, innovatieve partnerschappen/ecosystemen in studentensteden zullen uitbouwen (Ondersteuning ecosystemen voor student-ondernemers).

Gezamenlijk initiatief

Het Actieplan Ondernemend Onderwijs 2015-2019 is een gezamenlijk initiatief van de viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, de Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport en de Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Het bouwt verder op de ervaringen uit eerder opgestelde actieplannen.

De beleidsdomeinoverschrijdende werkgroep ‘Ondernemend Onderwijs’ bereidde dit actieplan voor en zal ook bij de uitvoering zorgen voor afstemming van de activiteiten in het actieplan. Departement EWI participeert hierin.

Ilse Boeykens
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.