Ondersteuning van 3,2 miljoen euro voor vinylbedrijf IVC te Avelgem

Nieuws
18 juli 2017
Het West-Vlaamse IVC, met vestigingen in Wielsbeke en Avelgem, is de grootste producent van vinylvloeren in West-Europa en de Verenigde Staten. De komende jaren investeert het bedrijf 120 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe fabriek.

Nieuwe fabriek

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende de Vlaamse Regering een ondersteuning toe van 3,2 miljoen euro aan het Avelgemse vinylbedrijf IVC. Het bedrijf investeert zelf maar liefst 120 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek.

Het West-Vlaamse IVC, met vestigingen in Wielsbeke en Avelgem, is de grootste producent van vinylvloeren in West-Europa en de Verenigde Staten.

De komende jaren investeert het bedrijf 120 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe fabriek.

Het nieuwe gebouw, dat zo’n 23.000m² groot zal zijn is bestemd voor de productie van Rigid Luxury Vinyl Tiles. Het betreft een hard vinylproduct waarin niet alleen heel wat gerecycleerd materiaal wordt verwerkt maar dat zelf ook 100% te recycleren valt.

Jobs en technologie verankeren in Vlaanderen

De nieuwe fabriek zal 200 mensen tewerkstellen, bovenop de 400 werknemers die vandaag reeds aan de slag zijn voor IVC.

Door de investering versterkt IVC bovendien haar positie binnen de internationale Mohawk-groep waar het bedrijf deel van uitmaakt. De West-Vlaamse vinylproducent wil daarmee hét excellentiecentrum worden voor Luxury Vinyl Tiles.

De Vlaamse regering ondersteunt het bedrijf met een strategische transformatiesteun voor opleidingen van 1.200.000 euro en een ecologiesteun van 2.000.000 euro.

Vlaams minister van Economie en Innovatie en Sport Philippe Muyters:

“In totaal investeren we 3,2 miljoen euro in het nieuwe project van IVC. Daartegenover staat een investering vanwege het bedrijf van 120 miljoen euro. Investeringen die zorgen voor een verankering van jobs én technologie in Vlaanderen.”

De Vlaamse regering verwacht dat behalve de 200 directe jobs er ook heel wat indirecte tewerkstelling en investeringen zullen volgen.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Nieuws & Evenementen

 • Europese Commissie wil initiatieven zoals het Vanguard Initiatief beter ondersteunen

  Europese Commissie wil initiatieven zoals het Vanguard Initiatief beter ondersteunen

  24 juli 2017

  De Commissie wil innovatie en het concurrentievermogen in regio’s versterken en interregionale samenwerking stimuleren (zoals het Vanguard Initiatief). Voorts wil ze meer nadruk leggen op regio’s in industriële transitie en de samenhang verbeteren tussen EU-beleid en programma’s ter ondersteuning van innovatie.

 • Vooraankondiging oproep: impact ontginning nodules uit diepzee

  Vooraankondiging oproep: impact ontginning nodules uit diepzee

  20 juli 2017

  Op 1 augustus lanceren de lidstaten van JPI Oceans een gezamenlijke oproep voor voorstellen m.b.t. de studie van de milieu-impacten en -risico's verbonden met diepzeemijnbouw. Een voorinschrijving waarbij u interesse toont in potentiële deelname is nu reeds mogelijk.

 • Zaak starten kan zonder attest bedrijfsbeheer

  Zaak starten kan zonder attest bedrijfsbeheer

  17 juli 2017

  Vanaf 1 september 2019 zal je een zaak kunnen starten zonder dat je daarbij een attest Basiskennis Bedrijfsbeheer moet voorleggen. Vlaams minister van Economie Philippe Muyters neemt op die manier opnieuw een drempel om te ondernemen weg. Er komt ook een actieplan dat zal voorzien in meer op maat gerichte opleidingen die zowel bij de start als doorheen de ondernemerscyclus nuttig zijn. 

 • Vooraankondiging tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen

  Vooraankondiging tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen

  7 juli 2017

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) lanceert op woensdag 27 september 2017 zijn tweede oproep voor projectvoorstellen. Bij de lancering van de tweede oproep organiseren we eveneens een infosessie.

 • 1 miljoen euro voor ecologische investeringen BASF Antwerpen

  1 miljoen euro voor ecologische investeringen BASF Antwerpen

  17 juli 2017

  BASF Antwerpen investeert 16 miljoen euro in het hergebruik van methaangas voor haar ammoniakproductie. Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters schraagt de Vlaamse Regering het project met een strategische ecologiesteun van 1 miljoen euro.