Ondersteuning van 3,2 miljoen euro voor vinylbedrijf IVC te Avelgem

Nieuws
18 juli 2017
Het West-Vlaamse IVC, met vestigingen in Wielsbeke en Avelgem, is de grootste producent van vinylvloeren in West-Europa en de Verenigde Staten. De komende jaren investeert het bedrijf 120 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe fabriek.

Nieuwe fabriek

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende de Vlaamse Regering een ondersteuning toe van 3,2 miljoen euro aan het Avelgemse vinylbedrijf IVC. Het bedrijf investeert zelf maar liefst 120 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek.

Het West-Vlaamse IVC, met vestigingen in Wielsbeke en Avelgem, is de grootste producent van vinylvloeren in West-Europa en de Verenigde Staten.

De komende jaren investeert het bedrijf 120 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe fabriek.

Het nieuwe gebouw, dat zo’n 23.000m² groot zal zijn is bestemd voor de productie van Rigid Luxury Vinyl Tiles. Het betreft een hard vinylproduct waarin niet alleen heel wat gerecycleerd materiaal wordt verwerkt maar dat zelf ook 100% te recycleren valt.

Jobs en technologie verankeren in Vlaanderen

De nieuwe fabriek zal 200 mensen tewerkstellen, bovenop de 400 werknemers die vandaag reeds aan de slag zijn voor IVC.

Door de investering versterkt IVC bovendien haar positie binnen de internationale Mohawk-groep waar het bedrijf deel van uitmaakt. De West-Vlaamse vinylproducent wil daarmee hét excellentiecentrum worden voor Luxury Vinyl Tiles.

De Vlaamse regering ondersteunt het bedrijf met een strategische transformatiesteun voor opleidingen van 1.200.000 euro en een ecologiesteun van 2.000.000 euro.

Vlaams minister van Economie en Innovatie en Sport Philippe Muyters:

“In totaal investeren we 3,2 miljoen euro in het nieuwe project van IVC. Daartegenover staat een investering vanwege het bedrijf van 120 miljoen euro. Investeringen die zorgen voor een verankering van jobs én technologie in Vlaanderen.”

De Vlaamse regering verwacht dat behalve de 200 directe jobs er ook heel wat indirecte tewerkstelling en investeringen zullen volgen.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Nieuws & Evenementen

 • City of Things in elke Vlaamse gemeente

  City of Things in elke Vlaamse gemeente

  10 oktober 2017

  Met een subsidie-oproep vanuit het Agentschap Innoveren en Ondernemen van 4 miljoen euro wil Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters alle Vlaamse steden en gemeenten – groot én klein – de kans geven slim aan de slag te gaan met smart city-toepassingen. Ze worden hiervoor bijgestaan door imec, ’s werelds toonaangevend onderzoeks- en innovatiecentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie.

 • Dag van de Wetenschap 2017

  Dag van de Wetenschap 2017

  15 oktober 2017

  Op zondag 26 november is het weer de Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Die dag worden de spots gericht op álles wat met wetenschap en technologie te maken heeft.  

 • EWI-focus 25 | Open Science

  evenement: 
  8 november 2017

  De wetenschap in het digitale tijdperk is in transitie. Onderzoekers publiceren niet alleen hun artikels "open access", maar delen ook steeds vaker hun onderzoeksdata, preregistreren hun studies en becommentariëren elkaars onderzoeksresultaten in open discussiefora.

  Het Departement EWI organiseert op 8 november samen met de Jonge Academie een EWI-focus over Open Science.

 • "Personalised nutrition for better health - targeting the microbiome"

  Verslag workshop "Personalised nutrition for better health - targeting the microbiome"

  12 oktober 2017

  We organiseerden voor de tweede keer met de OESO een workshop over het (menselijk) microbioom. Verslag en presentaties zijn hier nu terug te vinden.

 • Op 1 juli 2017 waren 1.382 ondernemingen automatisch geselecteerd voor hinderpremie

  Op 1 juli 2017 waren 1.382 ondernemingen automatisch geselecteerd voor hinderpremie

  11 oktober 2017

  Handelaars die vanaf 1 juli te maken krijgen met ernstige hinder door werkzaamheden, krijgen automatisch een hinderpremie van 2000 euro. Op 1 juli stuurde het Agentschap Innoveren en Ondernemen hiervoor naar 1.382 geselecteerde ondernemingen die automatisch in aanmerking komen voor de hinderpremie een kennisgevingsbrief.