and& festival

Filter items
Evenement
woensdag 6 mei 2020 - 08:00 tot zaterdag 9 mei 2020 - 18:00

Innovatiefestival

Van 6 tot 9 mei vindt in Leuven het and& festival plaats.

Dit innovatiefestival wil het debat aangaan over hoe we de nieuwe uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden, kunnen rijmen met baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen en razendsnelle technologische ontwikkeling.

Naast een conferentie krijgt Leuven tijdens and& ook een kunsttentoonstelling, een avant-garde muziekprogramma, technologiebeurs, ondernemerstop en een belevingsfestival voor kinderen.

20.000 bezoekers

Op dit tweejaarlijkse festival zullen meer dan 150 nationale en internationale visionaire denkers, ondernemers, artiesten en academici vier dagen lang ruim 20.000 bezoekers inspireren.

Klinkende namen als Jimmy Wales, Amerikaans internetondernemer en mede-oprichter van Wikipedia, Erika Cheung, ethische onderneemster die als klokkenluider mee voor de ondergang zorgde van Theranos, het door schandalen geplaagde Amerikaanse bloedtestbedrijf, en Uri Levine, co-founder van Waze zullen er hun licht laten schijnen op de toekomst van onze digitale samenleving. 

Dr. Alexandra Daisy Ginsberg komt ook langs voor een talk. Deze Britse kunstenares bevindt zich met haar werk op het snijvlak van wetenschap, technologie, natuur en design. Chris Messina, technologie-evangelist en uitvinder van de hashtag neemt deel aan het programma. Ook Indiase digitaal anthropologiste Dr. Prof. Payal Arora, die al twintig jaar het digitale leven van mensen buiten het Westen bestudeert, zal een keynote presenteren.

>> Ontdek hier de rest van de line-up op andleuven.com

And& is een initiatief van Leuven MindGate, een samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen als KU Leuven, onderzoeksinstituten als Imec en UZ, ondernemingen en de Stad Leuven om het Leuvens ecosysteem internationaal op de kaart te zetten.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Meer nieuws

 • Europese Commissie zoekt groene uitweg uit coronacrisis

  25 mei 2020

  Vorige week heeft de Europese Commissie een uitgebreide nieuwe biodiversiteitsstrategie aangenomen om de natuur weer in ons leven te brengen en een "van boer tot bord"-strategie voor een eerlijk, gezond en milieuvriendelijk voedselsysteem. De twee strategieƫn versterken elkaar en brengen de natuur, de boeren, het bedrijfsleven en de consumenten samen om gezamenlijk te werken aan een competitieve, duurzame toekomst.

 • COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

  COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

  25 mei 2020

  Alle academische instellingen en onderzoeksinstellingen hebben noodgedwongen de normale onderzoeksactiviteiten afgebouwd en tot een minimum herleid of gestopt. Enkel het onderzoek op COVID-19 gerelateerde onderwerpen gaat door. Een aantal onderzoeksprojecten werden geheroriĆ«nteerd op COVID-19 onderzoek. Ook de industrie zet zich in om oplossingen te ontwikkelen voor verschillende aspecten gelieerd aan COVID-19. Het onderzoek is breed aangepakt en het omvat epidemiologie, diagnose, behandeling en maatschappelijke impact. Een overzicht.

 • COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen

  COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen

  25 mei 2020

  Vanuit verschillende instanties worden oproepen gelanceerd om onderzoek en innovatie te stimuleren en COVID-19 en gerelateerde effecten te bestrijden. De deadlines van bestaande oproepen worden vaak uitgesteld om deelnemers meer tijd te geven om hun voorstellen voor te bereiden. Een overzicht van de verschillende oproepen.

 • Schriftelijke vragen deze week | week 21

  24 mei 2020

  O.a. evaluatieagenda beleidsdomein Economie, Wetenschapsbeleid en Innovatie (EWI), ontwerprichtsnoeren voor staatssteun EU-emissiehandelssysteem en gebiedsafbakening Decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid.
   

 • Vierde videoconferentie van Directeurs-generaal over Europese O&I-acties rond COVID-19

  22 mei 2020

  Op 14 mei 2020 vond op initiatief van Directeur-Generaal Jean-Eric Paquet, van het Directoraat-Generaal voor Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie (DG RTD), de vierde videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19.