Artificiële Intelligentie: van de cloud tot in je bril

Filter items
Evenement
dinsdag 30 april 2019 - 11:30 tot 13:30

Artificiële Intelligentie: van de cloud tot in je bril

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid.

Deze keer zet imec haar visie uiteen over Artificiële Intelligentie.

Rudy Lauwereins, vice president digitale oplossingen imec

Vandaag kan je geen krant meer open slaan of er staat een artikel in over Artificiële Intelligentie (AI). En toch hebben er nog nooit zoveel misvattingen over en angst voor AI bestaan als vandaag.

AI is niet nieuw: het bestaat al sinds de jaren vijftig. De toename aan rekenkracht, geheugen en data hebben echter de laatste jaren voor een enorme vlucht in het gebruik van AI in dagdagelijkse toepassingen gezorgd. Je kan immers het internet niet meer op zonder in contact te komen met AI wanneer je Googelt, of gepersonaliseerde advertenties ontvangt of zelfs een geschikte film op Netflix zoekt.

AI gaat echter als een sneltrein alle aspecten van ons leven beïnvloeden en letterlijk tot in je bril, je fiets, jouw omgeving komen en een trouwe bondgenoot worden die je helpt in alle aspecten van je leven, met (of zonder?) respect voor je privacy.

Departement EWI en imec bieden je de kans om te vernemen wat AI nu echt is en vooral wat het niet is, hoe het werkt, welke evoluties er aan komen en hoe het kleine Vlaanderen hier toch zijn niche in kan vinden waarin het leidend kan zijn.

Rudy Lauwereins, imec’s vice president voor digitale oplossingen, legt je tijdens de w[eet]enschap middagsessie van 30 april uit hoe Artificiële Intelligentie ons leven beïnvloedt en welke toepassingen imec samen met de industrie uitwerkt.

Bekijk hier de presentatie

PDF icon artificiele_intelligentie_-_van_de_cloud_tot_in_je_bril_-_rudy_lauwereins.pdf

Praktisch

Datum: dinsdag 30 april, 12u30 – 13u20

Locatie: Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 80, Brussel

Bereikbaarheid: Het Herman Teirlinckgebouw is bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een pendeldienst tussen het Herman Teirlinckgebouw en het station Brussel-Noord. Kijk hier voor de aanbevolen route

De middagsessies zijn vrij toegankelijk, maar inschrijven via het inschrijformulier onderaan de pagina wordt aanbevolen.

 

 

Programma

11u30: Vrije toegang - Lunch aangeboden

12u30: Verwelkoming

12u35: Presentatie door Rudy Lauwereins, vice president digitale oplossingen imec

13u20: Einde

 

Inschrijven

Deze W[eet]enschap is met 180 inschrijvingen jammer genoeg volzet. Blijf op de hoogte van onze volgende W[eet]enschap door je via onderstaande knop in te schrijven op onze EWI-nieuwsbrief

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Emmelie Tindemans

Staf
Communicatieverantwoordelijke
0499 865 379