CRISPR: de nieuwe superkracht van biotechnologen

Filter items
Evenement
donderdag 21 februari 2019 - 11:30 tot 13:30

CRISPR

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en VITO) naar een breed publiek.

Deze keer focussen we op het CRISPR-onderzoek van VIB.

Wie vandaag de dag het woord "CRISPR" hoort, denkt bijna automatisch aan de eerste genetisch gewijzigde baby of "de designerbaby" die onlangs in China geboren werd.

Maar in de biotechnologie zorgt de revolutionaire CRISPR-technologie al enkele jaren voor een ommekeer.

Zo kan de techniek in de landbouw helpen om planten te ontwikkelen die voedzamer zijn en ongevoeliger voor droogte en ziektes. En in de geneeskunde kan CRISPR mogelijks erfelijke ziektes genezen en gebruikt worden in de strijd tegen kanker.

Departement EWI en VIB bieden je nu de kans om van de experts ter zake te vernemen hoe deze revolutionaire CRISPR-technologie werkt en hoe men er zelf mee aan de slag gaat in VIB.

Bekijk hier de presentatie:

De VIB-wetenschappers Dr. Liesbeth Aerts, Dr. Elisabeth Stes en Dr. Ruben Vanholme, vertellen je tijdens de w[eet]enschap middagsessie van 21 februari alles wat je moet weten over CRISPR en hun eigen planten- en biomedisch CRISPR-onderzoek.

Praktisch

Datum: donderdag 21 februari, 12u30 – 13u20

Locatie: Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 80, Brussel

Bereikbaarheid: Het Herman Teirlinckgebouw is bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een pendeldienst tussen het Herman Teirlinckgebouw en het station Brussel-Noord. Kijk hier voor de aanbevolen route

De middagsessies zijn vrij toegankelijk, maar inschrijven via het inschrijformulier onderaan de pagina wordt aanbevolen.

(Andere middagsessies die voor dit voorjaar al bevestigd zijn: Autonome voertuigen (FlandersMake) en artificiële intelligentie (imec).)

 

 

Programma

11u30: Vrije toegang - Lunch aangeboden

12u30: Verwelkoming

12u35: Lezing door VIB-wetenschappers Dr. Liesbeth Aerts, Dr. Elisabeth Stes en Dr. Ruben Vanholme + mogelijkheid tot interactie

13u20: Einde

 

Inschrijven

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Emmelie Tindemans

Staf
Communicatieverantwoordelijke
02 553 59 88

Meer nieuws

 • Gezamenlijke bijdrage van het Departement EWI, FWO, VLAIO, PMV, LRM en APM voor het nieuwe Vlaamse Regeerakkoord

  22 juli 2019

  Het Beleidsdomein EWI schreef een gezamenlijke bijdrage voor het nieuwe Vlaamse Regeerakkoord 2019-2024: lees hier onze beleidsprioriteiten.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 juli 2019)

  19 juli 2019

  O.a. subsidie vzw Dyzo en vervanging leden Beslissingscomité Hermesfonds.

 • Universiteiten bouwen hypermoderne onderzoeksfaciliteit voor zwaartekrachtgolven

  19 juli 2019

  Een consortium van Belgische, Nederlandse en Duitse universiteiten en onderzoeksinstellingen gaat een onderzoekscentrum voor zwaartekrachtgolven bouwen in Maastricht. De gespecialiseerde faciliteit moet helpen om de bouw van de prestigieuze "Einstein Telescope" naar onze regio te halen.

 • EU-nieuws deze week |

  EU-nieuws deze week | 15 - 18 juli 2019

  18 juli 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Economische groei in Vlaanderen blijft volgende jaren hoger dan in Wallonië en Brussel

  Economische groei in Vlaanderen blijft volgende jaren hoger dan in Wallonië en Brussel

  15 juli 2019

  De economische groei in Vlaanderen blijft ook de volgende jaren hoger dan die in Wallonië of in Brussel. Dat blijkt uit de regionale vooruitzichten van het Planbureau. Voor de periode 2018-2020 verwacht men een groei van 1,6 procent per jaar in Vlaanderen, tegen 1,2 pct in Wallonië en 0,9 pct in Brussel. Voor de periode 2021-2024 gaat het respectievelijk om gemiddeld 1,4 pct, 1,2 pct en 0,9 pct groei per jaar.