CRISPR: de nieuwe superkracht van biotechnologen

Filter items
Evenement
donderdag 21 februari 2019 - 11:30 tot 13:30

CRISPR

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en VITO) naar een breed publiek.

Deze keer focussen we op het CRISPR-onderzoek van VIB.

Wie vandaag de dag het woord "CRISPR" hoort, denkt bijna automatisch aan de eerste genetisch gewijzigde baby of "de designerbaby" die onlangs in China geboren werd.

Maar in de biotechnologie zorgt de revolutionaire CRISPR-technologie al enkele jaren voor een ommekeer.

Zo kan de techniek in de landbouw helpen om planten te ontwikkelen die voedzamer zijn en ongevoeliger voor droogte en ziektes. En in de geneeskunde kan CRISPR mogelijks erfelijke ziektes genezen en gebruikt worden in de strijd tegen kanker.

Departement EWI en VIB bieden je nu de kans om van de experts ter zake te vernemen hoe deze revolutionaire CRISPR-technologie werkt en hoe men er zelf mee aan de slag gaat in VIB.

Bekijk hier de presentatie:

De VIB-wetenschappers Dr. Liesbeth Aerts, Dr. Elisabeth Stes en Dr. Ruben Vanholme, vertellen je tijdens de w[eet]enschap middagsessie van 21 februari alles wat je moet weten over CRISPR en hun eigen planten- en biomedisch CRISPR-onderzoek.

Praktisch

Datum: donderdag 21 februari, 12u30 – 13u20

Locatie: Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 80, Brussel

Bereikbaarheid: Het Herman Teirlinckgebouw is bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een pendeldienst tussen het Herman Teirlinckgebouw en het station Brussel-Noord. Kijk hier voor de aanbevolen route

De middagsessies zijn vrij toegankelijk, maar inschrijven via het inschrijformulier onderaan de pagina wordt aanbevolen.

(Andere middagsessies die voor dit voorjaar al bevestigd zijn: Autonome voertuigen (FlandersMake) en artificiële intelligentie (imec).)

 

 

Programma

11u30: Vrije toegang - Lunch aangeboden

12u30: Verwelkoming

12u35: Lezing door VIB-wetenschappers Dr. Liesbeth Aerts, Dr. Elisabeth Stes en Dr. Ruben Vanholme + mogelijkheid tot interactie

13u20: Einde

 

Inschrijven

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Emmelie Tindemans

Staf
Communicatieverantwoordelijke
02 553 59 88

Meer nieuws

 • Vlaamse Regering beslist voor 130 miljoen euro bijkomende investeringen in O&O in 2019

  17 april 2019

  Net voor de paasvakantie, op vrijdag 5 april, besliste de Vlaamse Regering voor 130 miljoen euro bijkomende investeringen in O&O in 2019.  

 • EU-nieuws deze week 2

  EU-nieuws deze week | 8 - 19 april 2019

  16 april 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Gepersonaliseerde geneeskunde: meld ons bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen

  Gepersonaliseerde geneeskunde: meld ons bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen

  15 april 2019

  SAPHIRe, een Europees project geleid door het Departement EWI, wil de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde faciliteren door de expertise van verschillende Europese regio’s te bundelen en interregionale samenwerkingen te bewerkstelligen. Hiervoor zijn we op zoek naar reeds bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen.

 • 40 miljoen euro bijkomende middelen voor fundamenteel onderzoek via de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met FWO 2019-2013

  40 miljoen euro bijkomende middelen voor fundamenteel onderzoek via de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met FWO 2019-2013

  5 april 2019

  De Vlaamse Regering keurt het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst goed voor de periode 2019-2023 met het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO). Het FWO is een Stichting van Openbaar Nut die het fundamenteel onderzoek in Vlaanderen ondersteunt op basis van interuniversitaire competitie.

 • Internet of Water beschermt Vlaanderen tegen waterrisico's

  Internet of Water beschermt Vlaanderen tegen waterrisico's

  5 april 2019

  De Vlaamse Regering maakt 9 miljoen euro vrij voor de uitrol van het Internet Of Water, een intelligent waterbeheersysteem dat de waterkwaliteit en – kwantiteit permanent en in real time kan opvolgen. Meer dan 2500 sensoren zullen in Vlaanderen geïnstalleerd worden en data aanleveren aan de zelflerende software.