Discussiedag 'Beleidsrelevant economisch onderzoek'

Filter items
Evenement
donderdag 31 maart 2022 - 09:45 tot 15:00

Op 31/3 organiseert Departement EWI tesamen met de economische pijler van het expertisecentrum ECOOM (het vroegere STORE) een online beleidsdag waar we zoveel mogelijk beleidsmensen kennis willen laten maken met beleidsrelevant economisch onderzoek dat het afgelopen jaar door de onderzoekers van ECOOM werd uitgevoerd.

We willen zowel onderzoekers als beleidsmensen samenbrengen om te debatteren over de reeds opgeleverde onderzoeksresultaten en hun beleidsrelevantie, alsook over toekomstige noden van het beleid aan beleidsrelevant onderzoek en monitoring.

Agenda

(uitgebreide agenda onderaan te downloaden in pdf) 

De beleidsdag bestaat uit 4 sessies, gespreid over de voor- en de namiddag. Naargelang uw interesses kan u de gehele beleidsdag of afzonderlijke sessies volgen. Na inschrijving ontvang je de link om de sessie(s) online te volgen en ook enkele achtergronddocumenten.

9u45 Online meeting open
10u Introductie
10u10 Sessie 1: Ondernemerschap
11u10 Sessie 2: Digitale Economie
12u Einde voormiddag
13u  Sessie 3: Speerpuntclusters
13u40 Sessie 4: Productienetwerken en strategische sectoren
14u50 Slotwoord
15u Einde

 

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Na inschrijving zal u een mail ontvangen met de vergaderlink en extra achtergrondinformatie.

De beleidsdag bestaat uit 4 sessies, gespreid over de voor- en de namiddag. Naargelang uw interesses kan u de gehele beleidsdag of afzonderlijke sessies volgen.

PDF icon agenda_discussiedag_beleidsrelevant_economisch_onderzoek.pdf

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Jan van Nispen

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
0491 91 04 61

Meer nieuws

 • Vlaanderen investeert 49 miljoen euro in internationale onderzoeksinfrastructuur

  1 december 2022

  Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Jo Brouns investeert via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) 49 miljoen euro in internationale onderzoeksinfrastructuur. Via dit programma wordt de Vlaamse deelname aan grootschalige, internationale faciliteiten gefinancierd.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (25 november 2022)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (25 november 2022)

  28 november 2022

  O.a. wijzigingsbesluit kmo-portefeuille: invoering van thema’s en een kwaliteitskamer en convenant Flanders District of Creativity vzw 2023-2027.

 • Vlaamse Regering stelt paal en perk aan opleidingen over cryptomunten

  Vlaamse Regering stelt paal en perk aan opleidingen over cryptomunten

  25 november 2022

  De Vlaamse Regering heeft de hervorming van de kmo-portefeuille  definitief goedgekeurd. Het instrument wordt ten eerste inhoudelijk gerichter ingezet, door het toepassingsgebied te beperken tot een brede, maar limitatieve lijst toekomstgerichte thema’s. Ten tweede wordt een kwaliteitskamer ingericht om de controle op de conformiteit en de kwaliteit van de gesubsidieerde dienstverlening te versterken. De hervorming treedt in januari ’23 in werking.

 • Wij zoeken twee allround communicatiedeskundigen

  25 november 2022

  Wij zijn op zoek naar twee allround communicatiedeskundigen die de communicatieprojecten die op stapel staan n.a.v. het Belgisch Voorzitterschap van de Europese Unie mee tot een goed einde kunnen brengen. Solliciteren kan t.e.m. 6 december

 • 18,4 miljoen euro voor 22 Vlaamse circulaire projecten

  18,4 miljoen euro voor 22 Vlaamse circulaire projecten

  25 november 2022

  De Vlaamse regering geeft 18,4 miljoen euro steun aan 22 circulaire projecten. Die projecten richten zich onder meer op minder verbruik van grondstoffen, hergebruik van materialen of herbestemming van onderdelen.