Hoe stel je een plan voor gendergelijkheid op voor Horizon Europe?

Filter items
Evenement
donderdag 20 mei 2021 - 10:00 tot 11:15

Algemeen

Op 20 mei organiseren NCP Flanders, NCP Federal BE, NCP FNRS en NCP Brussel een infosessie over gendergelijkheidsplannen in Horizon Europe.

In het kader van Horizon Europe zullen gendergelijkheidsplannen geleidelijk worden ingevoerd als een nieuw ontvankelijkheidscriterium voor overheidsinstanties, onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs (met inbegrip van private onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs) die een aanvraag voor het programma indienen (Horizon Europe General Annexes draft, p.12-13).

Deze infosessie is bedoeld om duidelijkheid te verschaffen over dit nieuwe ontvankelijkheidscriterium.

Wat is een plan voor gendergelijkheid (GEP), wat zijn de verplichte bepalingen, wat is de structuur van een GEP, wat zijn de bestreken gebieden en mogelijke voorbeelden van GEP's?

Programma

10.00 Inleiding

10.05 Plannen voor gendergelijkheid in het kader van Horizon Europe door dr. Anne Pépin, senior beleidsmedewerker, DG Onderzoek & Innovatie (R&I) cel D4-Democratie & Europese waarden - Sector Gender

10.45 Vragen en antwoorden

11.15 Afsluiting

Inschrijven

Omwille van de maatregelen in verband met de covid-19 pandemie is deze infosessie volledig virtueel. Deelname aan dit webinar is gratis en staat open voor elk personeelslid van een Belgische organisatie, in het bijzonder voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor het genderbeleid.

Inschrijven is verplicht en kan tot 19 mei. U hebt de mogelijkheid om in dit stadium al uw vragen te stellen via het inschrijvingsformulier. Het webinar zal in het Engels plaatsvinden.

>> Alle verdere info en inschrijven via de eventwebsite 

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Meer nieuws

 • Tijdelijke uitsluiting van Vlaamse steunmaatregelen voor ondernemers die bewust onterechte steunaanvraag indienen

  9 mei 2021

  Ondernemingen die via bewust onjuiste verklaringen of foutieve informatie steun trachten te bekomen via de verschillende steuninstrumenten van VLAIO, zullen voor een periode van 5 jaar van de VLAIO-steun uitgesloten kunnen worden. Die bedrijven zullen geen verdere of bijkomende steun kunnen aanvragen.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (7 mei 2021)

  7 mei 2021

  O.a. goedkeuring convenant Kenniscentrum Data & Maatschappij en participatie in het Imec.xpand II fonds.

 • EU-nieuws deze week | 3 - 7 mei 021

  7 mei 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (6 mei 2021)

  Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (6 mei 2021)

  6 mei 2021

  O.a. cybersecurity, de geschiktheid van Vlaanderen om waterstof in grote hoeveelheden te produceren en de samenwerking tussen de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen en de Europese Investeringsbank.

 • Update Europese industriestrategie 2020

  Update Europese industriestrategie 2020

  6 mei 2021

  Na twee keer uitgesteld te zijn geweest publiceerde de Europese Commissie op 5 mei haar update van de EU-industriestrategie 2020, met als titel van de Commissiemededeling “De industriestrategie 2020 actualiseren: naar een sterkere eengemaakte markt voor het herstel van Europa”.