Horizon Europa

Filter items
Evenement
woensdag 14 oktober 2020 - 14:00 tot 15:30

Online infosessie

De onderhandelingen over Horizon Europa (HEU), het negende Europees Kaderprogramma voor O&I dat van start gaat in 2021, zitten in een eindfase.

Om je de meest actuele informatie van onze specialisten ter zake te bezorgen, organiseerden we op woensdag 14 oktober een online infosessie.

De presentaties van de online infosessie zijn hieronder opnieuw te bekijken. De presentaties zelf kun je in pdf onderaan het laatste videofragment downloaden.  

We peilen ook graag naar jouw ervaring over het bijwonen van deze online infosessie. Jouw reactie kan je geven via deze link 

 

PDF icon horizon_europa_online_infosessie_-_alle_presentaties.pdf

--------------------------------------------------

Onderstaande tekst werd op 19 september 2020 online gepubliceerd om het evenement aan te kondigen. Deze tekst is niet langer actueel. Wil je op de hoogte blijven van Horizon Europe en toekomstige infosessies? Abonneer je dan via onderstaande knop op onze EWI-nieuwsbrief.

 

Stand van zaken

Eind september vindt de Raad Concurrentievermogen (luik Onderzoek) plaats waar een akkoord verwacht wordt over de resterende bepalingen van HEU. Daarnaast is er in juli een akkoord bereikt op Raadsniveau wat het Meerjarig Financieel Kader betreft en lopen momenteel de gesprekken met het Europees Parlement.

Het strategisch plannings- en coördinatieproces loopt: het Strategisch Plan – dat een significant onderdeel is van dit proces en de aanloop is naar de uiteindelijke werkprogramma’s – krijgt vorm, de Europese partnerschappen en missies worden voorbereid, het ‘Forum for R&I partnerships’ is uit de startblokken geschoten en de schaduw programmacomités zijn allen up-and-running. Vooraleer Horizon Europa dan ook écht start, krijg je over dit alles in oktober de allerlaatste stand van zaken.

Wie behartigt jouw belangen? 

Niet onbelangrijk: jouw rol als belanghebbende in dit hele proces.

Wie behartigt jouw belangen, zowel op intra-Belgisch als op het Europees niveau? Op welke manier word je betrokken en kan je input leveren? Hoe werkt het EU-platform, wat zijn de afspraken tussen de PC-vertegenwoordiger en de belanghebbenden, hoe verloopt de intra-Belgische samenwerking en wat houdt de werking van NCP Flanders in?

Al deze vragen worden beantwoord op de infosessie van 14 oktober.

Ook komt het Digital Europe Programme (DEP) aan bod en zullen we dieper ingaan op de beoogde synergieën tussen DEP en HEU.

Hoe deelnemen?

Om deel te nemen schrijf je je in via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Enkele dagen voor het evenement bezorgen we je de deelnamelink voor het event van 14 oktober.

Vragen?

Heb je vragen, dan kun je ons deze bezorgen via het inschrijfformulier.

Ben je al ingeschreven, dan kun je je vragen mailen naar stephanie.agten@vlaanderen.be  Vragen die ons vóór 12 oktober 17u bereiken, worden beantwoord tijdens de infosessie. Vragen die we erna ontvangen, beantwoorden we via mail.

Informatieve presentaties 

Om de online sessie zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben we hieronder enkele presentaties online gezet. Deze kunnen dienen als opfrissing/inleiding/context zodat u de online workshop over Horizon Europa optimaal kan volgen met de nodige achtergrondkennis. Volgende onderwerpen worden hieronder behandeld:

  • Horizon Europa: een korte toelichting over de belangrijkste elementen van Horizon Europa en de verschillende stappen in het voorbereidings- en onderhandelingsproces
  • Europees strategisch coördinatieproces: Toelichting over het strategisch plan en wat het strategisch coördinatieproces inhoudt.
  • Vlaams EU-platform en programmacomité-werking: Toelichting over het EU-platform, de PC-werking, de intra-Belgische afstemming en een voorstelling van de PC-vertegenwoordigers.
  • Horizon Europa NCP Flanders: een voorstelling van de organisatie NCP Flanders.
  • Digital Europe Programme: wat dit inhoudt en de verschillen en synergieën tussen DEP en HEU

 

Inschrijfformulier

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Stephanie Agten

Afdeling Strategie en Coördinatie
Beleidsmedewerker
0495 91 88 62