IWT Vooruitzichten

Filter items
Evenement
maandag 22 juni 2009 - 15:30 tot 17:30

Snelgroeiende jonge innovatieve ondernemingen krijgen in veel Europese landen toenemende aandacht in beleidsdiscussies.

Deze relatief kleine groep van ondernemingen wordt verondersteld in de toekomst een belangrijke bijdrage te leveren aan de economische groei en werkgelegenheidscreatie van een land of regio. Tijdens hun ontwikkelingsproces worden deze ondernemingen geconfronteerd met specifieke uitdagingen en problemen, die sterk bepalend zijn voor hun al dan niet toekomstig succes.

Een recent Europees rapport kwam echter tot de vaststelling dat slechts weinig Europese landen over beleidsinstrumenten beschikken die specifiek gericht zijn op de noden van snelgroeiende jonge innovatieve ondernemingen.

Een aangepast beleid komt meestal voor in de vorm van innovatiesubsidies, risicokapitaalfinanciering of coaching. Het zijn hierbij vooral de best presterende landen inzake innovatie die over dergelijke maatregelen beschikken. Zo werd in Finland begin dit jaar de nieuwe steunmaatregel "Funding scheme for Young innovative companies". Het is bovendien kenmerkend voor de bestaande maatregelen dat er een sterke focus ligt op integrale en niet-projectmatige ondersteuning van bestaande ondernemingen.

Ook in Vlaanderen bestaat er tot op heden geen specifiek innovatiebeleid voor deze groep van snelgroeiende jonge innovatieve bedrijven. Tijdens deze IWT-vooruitzichten is het de bedoeling om te leren van de beleidservaringen in het buitenland.

Programma

15.30 Verwelkoming en inleiding door Leo van de Loock, directievoorzitter a.i. IWT

15.40 Jari Romanainen (TEKES), Funding Scheme for Young innovative companies in Finland

16.20 Bradley Hardimann (Imperial College), De ontwikkeling van snelgroeiende jonge innovatieve ondernemingen : de praktijk

17.00 Debat met de zaal

17.30 Receptie

Deelnemen?

Schrijf u in op de IWT-Vooruitzichten door een positieve reply op dit bericht te zenden aan vooruitzicht@iwt.be met vermelding van uw naam en contactgegevens.

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Laatste tweets