Vlaams-Nederlandse AI workshop

Filter items
Evenement
woensdag 7 oktober 2020 - 10:00 tot 12:30

Witboek AI

Op 7 oktober 2020 organiseren we samen met onze Nederlandse collega's van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Nederlandse AI Coalitie een online workshop rondom Artificiële Intelligentie.

Tijdens deze online workshop zal het aankomende Witboek AI en de daaraan gekoppelde data strategie waarin de Europese Commissie haar acties omtrent dit onderwerp nader presenteert en de nadere invulling daarvan, centraal staan.

In vier deelsessies zal er door Vlaams en Nederlandse panelleden uit uiteenlopende sectoren worden ingegaan op verschillende thema’s:

 • SESSIE A: AI for innovation – case voor natural language processing: 
  Hoe overbrug je onderzoek naar innovatie? Toegepast op Natural Language Processing.
 • SESSIE B: Smart Industry en het Netwerk van European Digital Innovation Hubs: 
  Hoe breng je AI ‘aan de man?’ en hoe zal er samengewerkt worden in het op te zetten netwerk aan European Digital Innovation Hubs?
 • SESSIE C: AI & Ethiek (Human Centric):
  Welk kader is nodig voor human-centric AI en hoe vertalen naar het werkveld?
 • SESSIE D: Data delen: landbouw en gezondheid:
  Hoe moet het gemeenschappelijk kader voor data delen er gaan uitzien? En hoe rekening houden met verschillen in sectoren?

De online workshop zal plenair aanvangen, waarna de deelsessies A & B beginnen waarna deelsessies C & D zullen starten vervolgens zal de dag weer plenair gesloten worden.

Er zullen telkens 2 deelsessies tegelijk lopen, welke ieder 45 minuten duren, waar 4-6 panelleden bestaande uit stakeholders uit Vlaanderen en Nederland gezamenlijk de discussie aangaan. Dit zal gebeuren aan de hand van richtinggevende centrale vragen die voorafgaand met de diverse panelleden worden gedeeld.

Daarnaast ligt tevens de overkoepelende vraag op welke wijze/thema’s er kansen liggen voor Vlaams-Nederlandse samenwerking binnen het AI domein. 

OPGELET! Uitleg over de context, topics en sprekers kan u vinden in het document hieronder. Wegens de korte duur van de sessies zullen we minder tijd spenderen aan deze context, neem dit document zeker eens door voor de start van de sessie! 

PDF icon inhoudelijke_teksten_vl_nl_workshop_ai.pdf

Doel van deze online workshop is om wederzijds ervaringen en kennis uit te delen. Te bevinden hoe er door nadere invulling aan de Europese regelgeving wordt gegeven waarnaast eventuele kansen voor Vlaams-Nederlandse samenwerking in kaart te brengen. De take-aways uit de deelsessies zullen mee worden genomen naar de High tech stakeholdergroep in de namiddag en zullen mogelijk tot deliverables leiden op de top van 4 november.

Programma

10:00 Welkom
Pieter Jan Kleiweg de Zwaan, Nederlandse ambassadeur in België 
10:10 Introductie
10:15 Omschakeling naar de deelsessies
10:20-11:05
 • SESSIE A: AI for Innovation (natural language processing)
 • SESSIE B: Smart Industry
11:05-11:15 Pauze
11:15-12:00
 • SESSIE C: AI & Ethiek (human centric)
 • SESSIE D: Data delen: landbouw en gezondheid
12:00-12:05 Verlaten van de deelsessies en omschakeling naar plenair gedeelte
12:05-12:25 Wrap-up: conclusies + takeaways
Filip D'havé, Algemeen afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Nederland  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe inschrijven? 

Deelnemen aan deze online infosessie kan door in te schrijven via onderstaand inschrijfformulier. Inschrijven kan tot maandag 5 oktober.

Heb je vragen of opmerkingen die je graag tijdens de workshop behandeld wil zien worden? Laat deze achter in het tekstvak van het inschrijfformulier. Enkele dagen voor de online workshop ontvang je een link die je toegang geeft tot de workshop. Gelieve deze link niet te delen. 

Inschrijfformulier

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Simon Verschaeren

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
0475 70 13 74