Vormgeven van de Maatschappelijke Impact van Praktijkgericht Onderzoek

Filter items
Evenement
woensdag 29 juni 2022 - 09:30 tot 17:15

Op 29 juni organiseert ScienceWorks de zevende editie van haar jaarlijks congres over de maatschappelijke impact van hogescholen. Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en met SIA, ondersteund door vele partners vanuit Nederland en Vlaanderen, waaronder ons eigen Departement EWI.

De 7e editie van dit congres over maatschappelijke impact van praktijkgericht onderzoek zal zich richten op de vraag hoe hogescholen – samen met haar partners bij de overheid, universiteiten en bedrijfsleven – hun maatschappelijke impact kunnen demonstreren, stimuleren en evalueren. 

Voor uw registratie verzoeken wij u rekening te houden met speciale arrangementen voor Nederlandse en Vlaamse hogescholen. Deze zijn mogelijk gemaakt door de samenwerking met SIA en ons Departement EWI en zijn toegezonden aan de Directeur Onderzoek van de instellingen.

Medewerkers van het Departement EWI en VARIO kunnen zich gratis registreren voor het evenement (zowel fysiek als virtueel) door te registreren als gast en de gastcode 'GastEWI' in te vullen. Bij betaalvoorkeur duidt men dan 'gast' aan.

Deze gratis registratie bieden we ook aan aan iedereen die niet rechtstreeks werkzaam is bij een Vlaamse hogeschool maar wel betrokken is bij het onderzoek aan een hogeschool (bv. bedrijven, non-profit organisaties, overheden, koepelorganisaties, overheden,...). Deze kunnen eveneens gebruik maken van gastcode 'GastEWI' en kiezen voor 'gast' als betaalvoorkeur.

>> Alle info en inschrijven 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Rita Hauchecorne

Afdeling Onderzoek
Beleidsmedewerker

Meer nieuws

 • REPowerEU-plan moet afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen snel verminderen en groene transitie bespoedigen

  REPowerEU-plan moet afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen snel verminderen en groene transitie bespoedigen

  23 mei 2022

  Het nieuwe REPowerEU-plan dat de Europese Commissie vorige week presenteerde mikt op strategische Europese onafhankelijkheid van Russisch gas en olie in 2027. Om dit te realiseren worden de ambities opgedreven: zo moet tegen 2030 het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix 45% bedragen (oorspronkelijk 40%) en doet men een bijkomende investering van 200 miljoen euro om onderzoek naar productie en gebruik van waterstof als schone energiebron te versnellen via Horizon Europe.

 • Blauwe economie: oprichting Europese waarnemingspost

  Blauwe economie: oprichting Europese waarnemingspost

  23 mei 2022

  Op 17 mei 2021 bracht de Europese Commissie een mededeling uit 'over een nieuwe aanpak voor een duurzame blauwe economie in de EU - De blauwe economie van de EU transformeren voor een duurzame toekomst'. Eén van de daarin aangekondigde initiatieven, inzake ondersteuning van deze aanpak, is zopas gelanceerd: het betreft de oprichting van een waarnemingspost (‘observatory’) voor de blauwe economie.

 • EU-nieuws deze week | 16 - 20 mei 2022

  20 mei 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Vlaamse Regering in Vlaams Parlement

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 mei 2022)

  20 mei 2022

  O.a. toekenning strategische transformatiesteun.

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (20 mei 2022)

  Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (20 mei 2022)

  19 mei 2022

  O.a. Brexit Adjustment Reserve, promoten van Vlaanderen als hoogtechnologische kennisregio en terugbetaling van voorschotten aan het muziekfestival Pukkelpop.