Dag van de Wetenschap 2015

#dvdw2015


Op zondag 22 november 2015 vond de vijfde editie van de Dag van de Wetenschap plaats.

De Vlaamse universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen en – doe-centra, Volkssterrenwachten, musea en bedrijven werkten samen een aanbod van 579 activiteiten uit. Jong en oud kon met dit aanbod en met de wetenschappers kennis maken op 92 locaties, verspreid over heel Vlaanderen.  De coördinatie van dit initiatief gebeurde door het doe-centrum Technopolis in Mechelen.

Omwille van de verhoging van de terreurdreiging tot niveau 4, zag de Vlaamse overheid zich genoodzaakt om alle publieksevenementen in Brussel veiligheidshalve af te gelasten. Hierdoor konden de 76 activiteiten die in Brussel op het programma stonden niet doorgaan.

Ondanks die onvoorziene tegenslag kende de Dag van de Wetenschap toch nog een grote opkomst: er werden niet minder dan 26.265 bezoekers geregistreerd.

Meer dan de cijfers spreken de foto’s van de enthousiaste bezoekers voor zich. Ook deze vijfde editie werd dus eens te meer een succes! Hou www.dagvandewetenschap.be en de facebookpagina https://www.facebook.com/DagVanDeWetenschap in de gaten voor de volgende edities!