EWI als gastheer

Vlaanderen zet zijn troeven in de verf bij buitenlandse bezoekers

Via het bezoekersprogamma Flanders Inspires International Visitors Programme (FIIVP) toont Vlaanderen zich als een voorbeeldregio en wil het leren van de ervaringen van andere landen of regio’s.

In oktober 2015 verwelkomde het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) gasten uit Zuid-Afrika, Beieren (Duitsland), Hongarije, Tsjechië, Letland en Taiwan en richtte het programma van deze 13de editie zich op “Innovation Clusters in Flanders”. De buitenlandse gasten konden kennismaken met de Vlaamse strategische onderzoeksinstellingen en brachten een bezoek aan enkele Vlaamse innovatieve ondernemingen en kenniscentra. Het departement EWI gaf hen zicht op het Vlaamse innovatiebeleid terzake.

Naast dit bezoekersprogramma van de Vlaamse overheid was EWI ook gastheer voor buitenlandse delegaties uit Japan, Nederland en Thaïland.  Dergelijke internationale ontmoetingen effenen vaak ook het pad voor toekomstige samenwerkingsverbanden.
 

Vlaams versus Europees beleid

Tijdens de EWI-focus workshops nodigt het departement EWI iedereen uit om mee te denken over het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid van morgen.

In 2015 vonden drie workshops plaats, waar het Europees beleid op het vlak van onderzoek, technologieontwikkeling en innovatie werd besproken en toegelicht: