20 projecten van Oproep Sociale Innovatie zijn bekend

Filter items
Nieuws
7 oktober 2013

Bij sociale innovatie wint iederéén.

“Ideeën en kansen liggen voor het rapen en kunnen betaalbare én duurzame oplossingen bieden. Daarom heb ik van sociale innovatie een prioriteit gemaakt. Om sociale innovatie in Vlaanderen op gang te trekken, heb ik een projectoproep gelanceerd. Die oproep stond in teken van inclusie en stedelijkheid, maar ook projecten rond democratische verdieping en het gebruik van duurzame producten werden weerhouden. Vandaag geven we het officiële startsein van de Sociale InnovatieFabriek en van de geselecteerde projecten", vertelt minister Lieten. “En daarmee het startschot voor een nieuwe dynamiek in Vlaanderen die nu voor het eerst gedragen wordt door een breed veld van middenveld en ondernemers.”

20 projecten Oproep Sociale Innovatie zijn bekend

“Sociale innovatie is in Vlaanderen relatief nieuw, maar wint snel terrein. Dat merkten we onder meer aan het succes van de EWI-projectoproep. We kregen maar liefst 137 voorstellen. 20 werden geselecteerd door een onafhankelijke groep van experten. De nood om creatief om te gaan met knelpunten in onze samenleving is groot. De kern is dan ook: onze samenleving en haar burgers versterken door in de maatschappij aanwezige ideeën op te pikken –en zo sociale uitdagingen doeltreffend aan te gaan. We gaan alle ideeën uittesten op hun haalbaarheid en verder uitwerken, zodat ze opgenomen kunnen worden door het beleid of in de markt”, besluit de minister. 

De 20 projecten van de laureaten van de EWI oproep sociale innovatie vindt u verder op deze website.

Start Sociale Innovatiefabriek

Organisaties en ondernemers met realistische, relevante en vernieuwende ideeën voor maatschappelijke uitdagingen kunnen hun prille concept laten toetsen bij de Sociale InnovatieFabriek. Om succesverhalen te realiseren en te zorgen dat geen idee onbenut blijft, promoot, ondersteunt en begeleidt de Sociale InnovatieFabriek innovatie en sociaal ondernemerschap. Als hét kennisnetwerk over sociale innovatie in Vlaanderen wil men zo onze innovatiecultuur in Vlaanderen versterken. Meer info: www.socialeinnovatiefabriek.be

Persbericht

Persbericht sociale innovatie

Perscontact: lot.wildemeersch@vlaanderen.be, woordvoerder minister ingrid lieten, GSM 0477 81 01 76.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Stephanie Agten

Afdeling Strategie en Coördinatie
Beleidsmedewerker
0495 91 88 62