20 projecten van Oproep Sociale Innovatie zijn bekend

Gepubliceerd op 07 oktober 2013

Bij sociale innovatie wint iederéén.

“Ideeën en kansen liggen voor het rapen en kunnen betaalbare én duurzame oplossingen bieden. Daarom heb ik van sociale innovatie een prioriteit gemaakt. Om sociale innovatie in Vlaanderen op gang te trekken, heb ik een projectoproep gelanceerd. Die oproep stond in teken van inclusie en stedelijkheid, maar ook projecten rond democratische verdieping en het gebruik van duurzame producten werden weerhouden. Vandaag geven we het officiële startsein van de Sociale InnovatieFabriek en van de geselecteerde projecten", vertelt minister Lieten. “En daarmee het startschot voor een nieuwe dynamiek in Vlaanderen die nu voor het eerst gedragen wordt door een breed veld van middenveld en ondernemers.”

20 projecten Oproep Sociale Innovatie zijn bekend

“Sociale innovatie is in Vlaanderen relatief nieuw, maar wint snel terrein. Dat merkten we onder meer aan het succes van de EWI-projectoproep. We kregen maar liefst 137 voorstellen. 20 werden geselecteerd door een onafhankelijke groep van experten. De nood om creatief om te gaan met knelpunten in onze samenleving is groot. De kern is dan ook: onze samenleving en haar burgers versterken door in de maatschappij aanwezige ideeën op te pikken –en zo sociale uitdagingen doeltreffend aan te gaan. We gaan alle ideeën uittesten op hun haalbaarheid en verder uitwerken, zodat ze opgenomen kunnen worden door het beleid of in de markt”, besluit de minister. 

De 20 projecten van de laureaten van de EWI oproep sociale innovatie vindt u verder op deze website.

Start Sociale Innovatiefabriek

Organisaties en ondernemers met realistische, relevante en vernieuwende ideeën voor maatschappelijke uitdagingen kunnen hun prille concept laten toetsen bij de Sociale InnovatieFabriek. Om succesverhalen te realiseren en te zorgen dat geen idee onbenut blijft, promoot, ondersteunt en begeleidt de Sociale InnovatieFabriek innovatie en sociaal ondernemerschap. Als hét kennisnetwerk over sociale innovatie in Vlaanderen wil men zo onze innovatiecultuur in Vlaanderen versterken. Meer info: www.socialeinnovatiefabriek.be

Persbericht

Persbericht sociale innovatie

Perscontact: lot.wildemeersch@vlaanderen.be, woordvoerder minister ingrid lieten, GSM 0477 81 01 76.

Dit kan je ook interesseren

26 april 2024

EU-nieuws deze week | 22 - 26 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.