3 miljoen euro voor nieuwe werkgelegenheid op oude Ford Genk-site

Gepubliceerd op 20 april 2018

Superstrategische transformatiesteun

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende de Vlaamse Regering vandaag 3 miljoen euro superstrategische transformatiesteun toe aan logistiek bedrijf H.Essers.

Op de terreinen van de oude Ford-fabriek bouwt het aan Dry Port Genk, een innovatieve logistieke chemiesite waar plaats zal zijn voor minstens 420 nieuwe medewerkers.

De locatie biedt de mogelijkheid om de chemische goederen naast het klassieke wegtransport ook via het water en het spoor te kunnen aanvoeren en wegvoeren, wat uniek is in Vlaanderen en in heel Europa.

Nieuwe economische toekomst

Dry Port Genk kan zo uitgroeien tot een belangrijke internationale draaischijf voor strategische goederenstromen.

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters is tevreden met de nieuwe start op wat vanaf nu de ‘oude’ Ford Genk-site is:

“Op twee jaar tijd zijn we erin geslaagd de oude fabriek plaats te laten maken voor een nieuwe economische toekomst op de terreinen van Ford Genk. Die toekomst begint vandaag met de bouw van een innovatieve logistieke site van H.Essers, waar dit jaar nog 50 mensen aan de slag kunnen en waar de komende jaren plaats zal zijn voor ruim 420 jobs.  Dit geeft een nieuwe boost voor Genk en Limburg.”

Volledig persbericht hieronder te downloaden.

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.