Actieplan Ondernemerschap 2010

Gepubliceerd op 13 december 2010

Het Actieplan Ondernemerschap 2010 is vanaf nu online te raadplegen en downloaden. Het actieplan biedt een overzicht van de maatregelen binnen het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) ter ondersteuning van het ondernemerschap in Vlaanderen. De focus van het actieplan ligt op het sensibiliseren en begeleiden van ondernemers in de eerste levensfasen van hun onderneming, namelijk de pre-start en de startfase.

Aanvulling en uitbreiding

Het actieplan beperkt zich momenteel nog tot het economisch beleid en het internationaal ondernemen, maar aan de beleidsdomeinen Innovatie, Onderwijs, Werk en Sociale Economie, Toerisme en Cultuur zal gevraagd worden na te gaan op welke wijze het Actieplan Ondernemerschap verder kan aangevuld worden met gelijkaardige initiatieven. Na de nodige aanvullingen en uitbreiding vanuit andere beleidsdomeinen zal het Actieplan Ondernemerschap opnieuw voorgelegd worden aan de Vlaamse Regering en zal er nog advies worden ingewonnen bij de SERV.

Meer info

Meer info over het actieplan vind je hier.

 

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.