Beleidsplan Wetenschapscommunicatie 2012-2014

Gepubliceerd op 27 januari 2012

Laten we het eens over wetenschap hebben

Onmisbaar voor onze samenleving, en toch weken de onderzoeken en innovatieprojecten van onze wetenschappers weinig tongen los. Minister van Innovatie Ingrid Lieten stelt haar beleidsplan wetenschapscommunicatie 2012-2014 voor. Daarmee wil ze een cultuur van wetenschap en innovatie creëren in Vlaanderen, zowel als een breed maatschappelijk debat.

Het maatschappelijk effect van innovatieve projecten zal het grootst zijn wanneer die projecten gedragen worden door de burgers. Om dat te bereiken moeten we op verschillende fronten tegelijk actief zijn.” Er wordt in de periode 2012-2014 een overkoepelende communicatiestrategie ontwikkeld om met een duidelijke boodschap het imago van wetenschap en innovatie in Vlaanderen te verbeteren, en om communicatie over de bestaande initiatieven en instellingen beter op elkaar af te stemmen.

Beleidsplan 2012-2014

Op basis van een evaluatie van het beleid, feedback van actoren, aanbevelingen van VLOR en VRWI en internationale tendensen, kortom de bouwstenen voor ons nieuw beleid, komt mzen in het Beleidsplan Wetenschapscommunicatie tot een aantal voorstellen voor beleidsdoelstellingen voor het beleid rond wetenschapscommunicatie in de periode 2012-2014. Ter ondersteuning van deze beleidsdoelstellingen wordt een project ontwikkeld waarbij de opmaak en uitvoering van een marketing- en communicatieplan voor wetenschap, technologie en innovatie centraal staat.

Meer info

Lot Wildemeersch, woorvoerder Ingrid Lieten, GSM 0477 810 176

 

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.