Beleidsplan Wetenschapscommunicatie 2012-2014

Filter items
Nieuws
27 januari 2012

Laten we het eens over wetenschap hebben

Onmisbaar voor onze samenleving, en toch weken de onderzoeken en innovatieprojecten van onze wetenschappers weinig tongen los. Minister van Innovatie Ingrid Lieten stelt haar beleidsplan wetenschapscommunicatie 2012-2014 voor. Daarmee wil ze een cultuur van wetenschap en innovatie creëren in Vlaanderen, zowel als een breed maatschappelijk debat.

Het maatschappelijk effect van innovatieve projecten zal het grootst zijn wanneer die projecten gedragen worden door de burgers. Om dat te bereiken moeten we op verschillende fronten tegelijk actief zijn.” Er wordt in de periode 2012-2014 een overkoepelende communicatiestrategie ontwikkeld om met een duidelijke boodschap het imago van wetenschap en innovatie in Vlaanderen te verbeteren, en om communicatie over de bestaande initiatieven en instellingen beter op elkaar af te stemmen.

Beleidsplan 2012-2014

Op basis van een evaluatie van het beleid, feedback van actoren, aanbevelingen van VLOR en VRWI en internationale tendensen, kortom de bouwstenen voor ons nieuw beleid, komt mzen in het Beleidsplan Wetenschapscommunicatie tot een aantal voorstellen voor beleidsdoelstellingen voor het beleid rond wetenschapscommunicatie in de periode 2012-2014. Ter ondersteuning van deze beleidsdoelstellingen wordt een project ontwikkeld waarbij de opmaak en uitvoering van een marketing- en communicatieplan voor wetenschap, technologie en innovatie centraal staat.

Meer info

Lot Wildemeersch, woorvoerder Ingrid Lieten, GSM 0477 810 176

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets