Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (1 december 2017)

Filter items
Nieuws
1 december 2017

Economie

 
Strategische ecologiesteun aan SUEZ Treatment & Recycling nv in Gent

De Vlaamse Regering kent 1 miljoen euro strategische ecologiesteun toe aan SUEZ Treatment & Recycling nv in Gent.

 

Strategische ecologiesteun aan Kronos Europe nv in Gent

De Vlaamse Regering kent 1 miljoen euro strategische ecologiesteun toe aan Kronos Europe nv in Gent.

 

Strategische transformatiesteun Audi Vorst

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 948.000 euro toe aan Audi nv in Vorst, voor een van de projecten rond de lancering van de e-Tron. Dat is een eigen elektrisch voertuig dat Audi vanaf 2018 lanceert, en dat verschillende projecten met zich meebrengt. Het project in zijn geheel is door de inzet van volledig nieuwe technologieën een uitdaging voor Audi Brussels waarbij ook met nieuwe materialen wordt gewerkt.  

 

Toekenning strategische transformatiesteun Audi Vorst

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 1,8 miljoen euro toe aan Audi nv in Vorst, voor een van de projecten rond de lancering van de e-Tron. Dat is een eigen elektrisch voertuig dat Audi vanaf 2018 lanceert, en dat verschillende projecten met zich meebrengt. Het project in zijn geheel is door de inzet van volledig nieuwe technologieën een uitdaging voor Audi Brussels waarbij ook met nieuwe materialen wordt gewerkt. 

 

Toekenning strategische transformatiesteun Audi Vorst

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 1,5 miljoen euro toe aan Audi nv in Vorst, voor een van de projecten rond de lancering van de e-Tron. Dat is een eigen elektrisch voertuig dat Audi vanaf 2018 lanceert, en dat verschillende projecten met zich meebrengt. Het project in zijn geheel is door de inzet van volledig nieuwe technologieën een uitdaging voor Audi Brussels waarbij ook met nieuwe materialen wordt gewerkt. 

 

Raad van bestuur Syntra Vlaanderen: vervanging lid

De Vlaamse Regering vervangt Gert Truyens, ontslagnemend lid van de raad van bestuur van het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen, door Pieter Baert. Deze zal het mandaat voltooien. 

 

Wetenschap

-

Innovatie

-

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Beslissingen Vlaamse Regering deze week | 3 februari 2023

  Beslissingen Vlaamse Regering deze week | 3 februari 2023

  3 februari 2023

  O.a. visienota ‘Naar een versterkte concurrentiekracht van de Europese Industrie’, compensatiesteun ondernemingen voor indirecte emissiekosten, financiering IOC-Unesco projectvoorstel 'Ocean Decade Capacity Development Facility' en voorontwerp van programmanota ter bevordering van de Vlaamse industriële energie- en klimaattransitie 2022-2025.

 • EU-nieuws deze week | 30 januari - 3 februari 2023

  3 februari 2023

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Krijgt jouw evenement het EU-voorzitterschapslabel?

  Krijgt jouw evenement het EU-voorzitterschapslabel?

  1 februari 2023

  Op 1 januari 2024 neemt België het Voorzitterschap op van de Raad van de Europese Unie. Een aantal publieksgerichte initiatieven of events kunnen het EU-voorzitterschapslabel toegekend krijgen en zo in de kijker worden geplaatst tijdens het voorzitterschap.

 • Europees partnerschap over duurzame blauwe economie gestart

  30 januari 2023

  Als derde in het rijtje van de partnerschappen met cofinanciering in Horizon Europe cluster 6, en na Biodiversa+ en Water4All, is nu het ‘Sustainable Blue Economy’ partnerschap (SBEP) vorige week in Rome van start gegaan.

 • Vlaanderen versoepelt energiesteun om bedrijven door crisis te loodsen

  Vlaanderen versoepelt energiesteun om bedrijven door crisis te loodsen

  27 januari 2023

  Bedrijven die geconfronteerd worden met stijgende energie-uitgaven als gevolg van de Oekraïnecrisis konden reeds energiesteun aanvragen voor het vierde kwartaal van 2022. Vandaag werd op voorstel van Vlaams minister van Economie Jo Brouns dit pakket uitgebreid voor het eerste kwartaal van 2023.