Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (13 maart 2020)

Gepubliceerd op 13 maart 2020

Economie

Opheffing Syntra Vlaanderen en wijziging naam 'Hermesfonds' in ‘Fonds voor Innoveren en Ondernemen’

Het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 stelt dat het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen wordt opgeheven. Met het oog op een slankere overheid worden de ondernemerschapsopleidingen geïntegreerd in het VLAIO, en het duaal leren in het departement WSE en VDAB. De Vlaamse Regering keurt nu, na adviezen van de SERV, van de VLOR en van de Raad van Bestuur van het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen, opnieuw principieel het voorontwerp van decreet goed dat het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap 'Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen' opheft, dat de taken en bevoegdheden regelt en dat de naam 'Hermesfonds' wijzigt in het ‘Fonds voor Innoveren en Ondernemen’. Het voorontwerp van opheffingsdecreet wordt nu voor advies voorgelegd aan de Raad van State.  

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 136. Gullegem - IMHO

Het Brownfielddecreet heeft tot doel investeerders en projectontwikkelaars aan te zetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, zogenaamde 'brownfields'. In dit kader hecht de Vlaamse Regering haar principiële goedkeuring aan Brownfieldconvenant 136. Gullegem - IMHO. Ze geeft het Agentschap Innoveren & Ondernemen de opdracht om op het gepaste tijdstip de voorziene inspraakvergadering naar aanleiding van de principiële goedkeuring aan te kondigen en te organiseren in samenwerking met de betrokken gemeente.

 

Wetenschap 

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen (FWO): vervanging leden

De Vlaamse Regering verleent eervol ontslag aan Conny Aerts en Rik Torfs als lid van de raad van bestuur van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen (FWO). Op voordracht van de raad van bestuur van de Katholieke Universiteit Leuven benoemt ze Jan Delcour en Karin Sipido tot lid van de raad van bestuur van FWO en benoemt ze Bruno Blondé, Anne De Paepe, Willy Verstraete, Marlies Van Bael en Paul De Knop opnieuw tot lid. Aan de onafhankelijk bestuurders An Van de Vel, Katrien Even, Jos van Sas en Ludo Lauwers wordt eervol ontslag verleend als lid van de raad van bestuur van het FWO. Zij kunnen zich opnieuw kandidaat stellen voor een mandaat van onafhankelijk bestuurder bij de open oproep door de nieuw samengestelde raad van bestuur van het FWO.

Plantentuin Meise: vervanging bestuurders en regeringscommissaris

De Vlaamse Regering keurt de hersamenstelling van de raad van bestuur van het Agentschap Plantentuin Meise goed en vervangt meteen ook haar regeringscommissaris.

(function () { var e = document.createElement('script'); e.type = 'text/javascript'; e.async = true; e.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https' : 'http') + '://btn.createsend1.com/js/sb.min.js?v=3'; e.className = 'createsend-script'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(e, s); })();

 

Innovatie

-

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.