Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (14 september 2018)

Filter items
Nieuws
15 september 2018

Economie

Beroepsbekwaamheden bouwsector: opheffen besluiten

Door de gewijzigde Europese richtlijn over de erkenning van beroepskwalificaties, is een evaluatie en bijsturing nodig van het globale beleid rond ondernemersvaardigheden. De Vlaamse Regering nam al enkele besluiten over het opheffen van ambachtelijke beroepen en het opheffen van de wettelijke verplichting van bewijs basiskennis bedrijfsbeheer. Nu resten nog een aantal gereglementeerde beroepen, allemaal gerelateerd aan de bouw. Na advies van de SERV heft de Vlaamse Regering opnieuw principieel de koninklijke besluiten op over de beroepsbekwaamheden van deze gereglementeerde bouwgerelateerde beroepen. Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.

Aantrekken talent: tewerkstelling van buitenlandse werknemers

In het kader van het aantrekken van buitenlands toptalent en tewerkstellingspotentieel in Vlaanderen keurt de Vlaamse Regering, na advies van de SERV en van de Adviescommissie voor Economische Migratie, opnieuw principieel een uitvoeringsbesluit goed bij de wet over de tewerkstelling van buitenlandse werknemers. Het is de bedoeling om barrières die het aantrekken van toptalent in de weg staan, weg te werken. Het aantrekken van buitenlands talent mag evenwel geen aanleiding geven tot vervanging van eigen werknemers, tot oneerlijke concurrentie of tot sociale dumping op onze arbeidsmarkt. Dit uitvoeringsbesluit wordt nu voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

 

Wetenschap

-

 

Innovatie

-

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
 • Krijgt jouw evenement het EU-voorzitterschapslabel?

  Krijgt jouw evenement het EU-voorzitterschapslabel?

  1 februari 2023

  Op 1 januari 2024 neemt België het Voorzitterschap op van de Raad van de Europese Unie. Een aantal publieksgerichte initiatieven of events kunnen het EU-voorzitterschapslabel toegekend krijgen en zo in de kijker worden geplaatst tijdens het voorzitterschap.

 • Europees partnerschap over duurzame blauwe economie gestart

  30 januari 2023

  Als derde in het rijtje van de partnerschappen met cofinanciering in Horizon Europe cluster 6, en na Biodiversa+ en Water4All, is nu het ‘Sustainable Blue Economy’ partnerschap (SBEP) vorige week in Rome van start gegaan.

 • Vlaanderen versoepelt energiesteun om bedrijven door crisis te loodsen

  Vlaanderen versoepelt energiesteun om bedrijven door crisis te loodsen

  27 januari 2023

  Bedrijven die geconfronteerd worden met stijgende energie-uitgaven als gevolg van de Oekraïnecrisis konden reeds energiesteun aanvragen voor het vierde kwartaal van 2022. Vandaag werd op voorstel van Vlaams minister van Economie Jo Brouns dit pakket uitgebreid voor het eerste kwartaal van 2023.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (27 januari 2023)

  27 januari 2023

  O.a. principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 225. Ranst – Oostmalsesteenweg

 • EU-nieuws deze week | week 2

  EU-nieuws deze week | 23 - 27 januari 2023

  27 januari 2023

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.