Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 januari 2021)

Gepubliceerd op 15 januari 2021

>> Bekijk hier alle beslissingen van de ministerraad van 15 januari 2021 en alle documenten

Economie 

E-loket Agentschap Innoveren en Ondernemen: uitvoeringsbesluit

Na advies van de Vlaamse toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens keurt de Vlaamse Regering definitief het besluit goed dat zorgt voor de uitvoering van de bepaling in het bestuursdecreet waarbij het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) wordt belast met het regelen van de toegang tot de gegevens over ondernemingen. Hiermee wordt een overkoepelend digitaal platform opgericht, het e-loket, dat ondernemingen toelaat om hun overheidsdossiers vanop een centraal platform op te starten en/of op te volgen bij de deelnemende Vlaamse agentschappen en lokale besturen.

Erkende centra ondernemersvorming (Syntra): werkingstoelage 2021

Het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 voorziet de opheffing van het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen, en de integratie van de uitgevoerde taken in diverse entiteiten van de Vlaamse overheid. De taken rond ondernemersvorming gaan naar het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO). De opheffing van Syntra Vlaanderen en de integratie vond plaats op 1 januari 2021. 2021 is een overgangsjaar voor de ondernemerschapstrajecten waar ondernemers en kmo-medewerkers vorming krijgen. De Vlaamse Regering kent daarom een werkingstoelage toe aan de erkende centra voor ondernemersvorming (Syntra) om deze ondernemerschapstrajecten nog aan te bieden tussen 1 januari en 31 augustus 2021. Vanaf 1 september neemt VLAIO het dan over via de gesloten oproep ondernemerschapstrajecten.

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 134. Zwevegem - Sobelcard

Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Met dit decreet werd een systematiek ontwikkeld waarbij de actoren met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant kunnen sluiten dat recht geeft op incentives en faciliterende maatregelen. Brownfieldconvenanten beschrijven het brownfieldproject en de rechten en plichten tussen partijen. In dit kader keurt de Vlaamse Regering principieel het brownfieldconvenant 234. Zwevegem - Sobelcard goed. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen zal het voorziene inspraakmoment organiseren en aankondigen, samen met de betrokken gemeente. 

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 190. Drongen - Bostoen

Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Met dit decreet werd een systematiek ontwikkeld waarbij de actoren met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant kunnen sluiten dat recht geeft op incentives en faciliterende maatregelen. Brownfieldconvenanten beschrijven het brownfieldproject en de rechten en plichten tussen partijen. In dit kader keurt de Vlaamse Regering principieel het brownfieldconvenant 190. Drongen - Bostoen goed. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen zal het voorziene inspraakmoment organiseren en aankondigen, in samenwerking met de betrokken gemeente. 

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 157. Zele – Lange Akker

Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Met dit decreet werd een systematiek ontwikkeld waarbij de actoren met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant kunnen sluiten dat recht geeft op incentives en faciliterende maatregelen. Brownfieldconvenanten beschrijven het brownfieldproject en de rechten en plichten tussen partijen. In dit kader keurt de Vlaamse Regering principieel het brownfieldconvenant 157. Zele - Lange Akker goed. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen zal het voorziene inspraakmoment organiseren en aankondigen, in samenwerking met de betrokken gemeente. 

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

-

>> >> Bekijk hier alle beslissingen van de ministerraad van 15 januari 2021 en alle documenten

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.