Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (16 september 2016)

Gepubliceerd op 17 september 2016

Economie

Aanduiding leden strategisch comité Kruispuntbank van Ondernemingen

De Vlaamse Regering wijst Veerle De Bock (VLAIO) en Bert Stassen (VLAIO) aan als vaste leden voor het Strategisch Comité van de Kruispuntbank van Ondernemingen. Tony Vanderstraete (AIV) en Saskia Baele (VLAIO) worden aangeduid als plaatsvervangende leden.
 

Optimalisatie financieel instrumentarium FIT

Sinds de regionalisering van de Buitenlandse Handel in 1991 is Vlaanderen bevoegd voor het verlenen van financiële steun aan Vlaamse ondernemingen, bedrijfsgroeperingen, business clubs en (gemengde) kamers van koophandel. Flanders Investment & Trade (FIT) bevordert het internationaal ondernemen in Vlaanderen, door Vlaamse bedrijven te ondersteunen in hun internationale activiteiten en buitenlandse investeerders naar Vlaanderen te halen. Om de doelstellingen uit het Vlaamse regeerakkoord rond de verdere internationalisering van de Vlaamse economie te bereiken wil FIT inzetten op een nieuw tweesporenbeleid voor het instrumentarium ten voordele van de ondernemersorganisaties, de (gemengde) kamers van koophandel en de samenwerkingsverbanden. Zo wordt met een beperkt aantal partners een strategisch partnerschap afgesloten dat kadert in een meerjarige internationaliseringsstrategie en gekoppeld aan een langetermijnfinanciering. De Vlaamse Regering keurt nu principieel het besluit goed over de structurele financiering door FIT via deze partnerschappen. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State. 

Strategische transformatiesteun Purna Pharmaceuticals

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 583.000 euro toe aan Purna Pharmaceuticals in Puurs. Het bedrijf gaat transformeren van een 'services bedrijf' naar een bedrijf dat ook zelf producten en technologieën aanbiedt. Het bedrijf investeert 6,6 miljoen euro in een procesinnovatie waardoor de CMO-productie FDA en ATEX approved wordt, en tegelijkertijd rendabeler via een doorgedreven automatisatie. 

Wetenschap

-

Innovatie

-

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.